La cobla i el rock es donen la mà a Palamós amb Cris Juanico

El festival 'Amb So de Cobla' ha generat una gran expectació

El rock i la cobla s'han donat la mà al cor de la Costa Brava. Palamós (Baix Empordà) ha vist un concert que probablement fa anys no s'hauria imaginat mai. Cris Juanico ha posat el rock i una formació de músics hi ha afegit la cobla, en la inauguració del primer festival 'Amb so de cobla' que es fa a la localitat baixempordanesa. El seu director, Adrià Bauzó, explica que el que intenten és fer "la tercera revolució de la cobla".

Bauzó comenta que aquest gènere ha viscut de la tradició però "cal explorar-li les moltes possibilitats que té". "No renunciem als llaços que han acompanyat la cobla, però creiem que cal obrir portes que l'acostin a la gent".

El concert ha repassat grans èxits de Juanico com 'Serà joliu' o 'l'Univers', per arribar a 'Tenc es cor calent', una de les més aplaudides per les prop de 500 persones que omplien el Parc dels Agustins, i que ha servit perquè la formació es retirés uns minuts de l'escenari.

Poc després ha estat el torn per els tres bisos que quedaven, 'Es moment', 'Em diu que em vols estimar' i 'Així tot', el gran èxit de Ja t'ho diré i Cris Juanico que ha tancat una hora i mitja de fusió, i que ha donat pas a una llarga ovació en el que ha estat un concert inèdit i que ha servit per inaugurar un festival al que Juanico li ha aventurat "una llarga vida".

Un programa extens

Aquest dissabte s'ha inaugurat el festival que s'allarga fins el diumenge 6 d'agost. Un altre dels concerts que destaquen és el de dijous vinent amb duet format per Roger Mas i la Cobla Sant Jordi que interpretaran temes encarregats especialment pel festival.

Divendres 4 serà el torn per una fusió inèdita. La Cobla Bisbal Jove – que ja va fer una col·laboració amb la Iaia – s'ajunta aquest cop amb Gazpacho, per arribar el dissabte 5 on es podrà escoltar la tenora de Jordi Molina.

Diumenge es clourà el festival amb un seguit d'activitats i un concert clàssic de la Cobla del Baix Empordà a la Plaça de Sant Joan. A més hi ha altres actes importants com el concert de la Costa Brava del dimecres 2 d'agost i que és l'únic espectacle de pagament, o l'Aplec Sardanista de diumenge.

Molts festivals, però un so particular

La primera edició del 'Amb so de cobla' s'ha estrenat enmig d'una gran quantitat de festivals, per tant amb una gran competència alhora de captar públic. El director, Adrià Bauzó, però, explica que les característiques que envolten el de Palamós són "especials". "Tenim aquest so tan peculiar que és la cobla que acompanya el festival, i a més només un dels concerts és de pagament", recorda.

Bauzó concreta que des de la direcció s'han centrat en "acostar aquesta música al màxim de gent possible", i fer créixer el festival per futures edicions. A la inauguració hi ha estat present el recentment nomenat conseller de Cultura, Lluís Puig.