Detingut per ocupar un pis i llogar-lo de forma fraudulenta a Empuriabrava

Els propietaris legítims van descobrir l'engany al voler-hi anar de vacances

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 21 de juliol a Castelló d’Empúries (Alt Empordà), un home de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Castelló d’Empúries, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsificació de document públic.

Els fets van tenir lloc el dia 17 de juliol quan els agents de la comissaria de Roses van ser alertats de la possible ocupació d’un immoble al sector Port Alegre de la urbanització d’Empuriabrava. Concretament, la persona encarregada de la cura del pis, en anar a obrir-lo per deixar-lo a punt pels propietaris, va comprovar que havien canviat el pany del domicili.

Els mossos van constatar que a l’interior hi vivia una família que presentava un contracte de lloguer. Els llogaters van explicar que havien fet tractes amb un home que els havia donat les claus del pis i pagaven un lloguer mensual. Després de veure l’engany, van reclamar a aquest home, el qual els va manifestar que ja els llogaria un altre domicili d’iguals característiques.

Els llogaters van acordar deixar el pis i retornar-lo als seus legítims propietaris. Simultàniament, els agents van iniciar la recerca de l’home que havia realitzat la ocupació del pis, havia canviat el pany i havia fet un contracte de lloguer fals.

Finalment, el passat 21 de juliol el van localitzar i detenir, a Castelló d’Empúries, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsificació de document públic. La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si el detingut pot estar implicat en fets similars.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual en va decretat la seva llibertat.