Una vintena de joves d’arreu del món participen en el camp de treball del castell de Montsoriu

S'organitza des del 1993, el més antic de Catalunya

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, visitarà els joves que participen el camp de treball internacional del castell de Montsoriu el pròxim divendres a la tarda. Coincidint amb el 25è aniversari d’aquest camp de treball, que s’organitza des de l’any 1993 i és un dels més antics de Catalunya, Bassa acompanyada de la directora general de Joventut, Marta Vilalta i del director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, es desplaçaran al castell per conèixer in situ quines són les tasques de treball que s’estan realitzant en l’edició d’enguany.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner i els alcaldes d’Arbúcies, Pere Garriga i de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet, juntament amb la resta de membres del Patronat acompanyaran a la consellera i la resta d’autoritats que participaran a la visita.

En el transcurs de la visita visitaran el sector nord tot aprofitant per visualitzar les obres del sector oest i seguidament es dirigiran on els joves estan duent a terme el camp de treball, que se’ls farà una visita i una explicació de les tasques que estan realitzaran per part dels monitors i participants en el camp. Seguidament visitaran la cisterna del castell i, allà, se’ls farà una projecció d’un vídeo dels 25 anys de Treball a Montsoriu.

Un dels camps de treball més antics de Catalunya

Enguany hi participen una vintena de joves d'arreu del en el camp de treball que s'està duent a terme al castell de Montsoriu. Els treballs es concentren en la delimitació de la fortificació exterior del castell, a prop del fossat Nord.

El camp de treball va iniciar-se la setmana passada amb la participació de joves provinents de Rússia, Itàlia, Sèrbia, França, Corea, Turquia, Mèxic Catalunya, entre altres, i té l'objectiu de continuar amb el treballs de recuperació del castell de Montsoriu.

El camp, organitzat pel Consell de Joventut d’Arbúcies, compta amb la direcció tècnica dels arqueòlegs del Museu Etnològic del Montseny i el suport de l’Ajuntament d’Arbúcies, el Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva. En aquest camp de treball, que està inscrit en el marc dels camps de treball de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i s’inscriu en el marc dels camps, hi han passat més de 1.000 joves d’arreu del món.

Aquests dies, els joves que participen al aquest camp de treball faran algunes sortides per conèixer una mica més el territori.