La Bisbal s'estalviarà 74.000 euros en la indemnització a la constructora de la biblioteca

El consistori li ha rescindit el contracte d'unes obres aturades fa cinc anys

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà votarà aquest dimarts la rescissió del contracte amb l'empresa Arcadi Pla S.A. per les obres de construcció de la biblioteca central comarcal, aturades des de fa cinc anys. Actualment s'està pendent que el jutge determini si s'ha d'executar l'ordre d'enderroc parcial del nou edifici en compliment d'una sentència on diu que una part està en situació irregular.
 
Fa unes setmanes l'empresa va demanar la liquidació del contracte, veient que la situació no es desencallava, i va reclamar una indemnització per valor d'uns 134.000 euros. El consistori ho va rebaixar fins als prop de 60.000 euros i l'empresa ho ha acceptat. També s'ha compromès a assumir els treballs d'enderroc d'uns edificis annexos que hi ha a tocar del nou edifici i que ja es preveia al contracte així com l'acondicionament de l'entrada de l'antic escorxador que també està a tocar de la nova biblioteca. L'antic escorxador acollirà de forma provisional la biblioteca, que està previst que obri després de l'estiu.
 
Des de l'Ajuntament fan una valoració positiva d'aquest acord, que permetrà millorar l'entrada de l'antic escorxador. Aquest espai acollirà provisionalment la biblioteca a partir del setembre. "Entenem que per l'empresa és una situació complicada, igual que per a l'Ajuntament, i veient que a curt termini no està previst que arribi la decisió judicial sobre si s'executa o no l'enderroc parcial, el més fàcil era arribar a un acord per rescindir el contracte", ha assenyalat l'alcalde, Lluís Sais, que ha agraït també la "bona voluntat" de l'empresa.

L'ajuntament preveu que les obres de l'enderroc i les millores a l'entrada de l'antic escorxador comencin aquest agost.