El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya programa 140 pel·lícules

El certamen comptarà amb 33 sessions de projecció

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que celebra aquest any la seva vuitena edició, ha programat un total de 140 obres audiovisuals al certamen d’enguany. Les pel·lícules han estat seleccionades per l’organització entre els 1.132 films admesos a concurs, dels quals 232 eren curtmetratges i 900 llargmetratges. Les obres es podran veure des del 29 de juliol fins el 5 d’agost, quan tindrà lloc el lliurament de premis, a Puigcerdà. El festival comptarà amb 33 sessions de projecció, ampliant així les 20 de la passada edició. “Volem demostrar que a Cerdanya hi ha interès pel cinema i que al sector li interessa la comarca”, ha afirmat el director del festival, Jordi Forcada.
 
Pel que fa al programa, segons ha destacat el director, aquest any s’ha fet una aposta per tres eixos principals: curtmetratges, llargmetratges de ficció i llargmetratges documentals. Així, també s’inclouen les propostes tradicionals de Crutmiratges, Infantil, Films catalans i en català, Internacional VOS, Golfa, amb films de terror, i les seccions Especial, Oficial i Finalistes. A més, continuen les sessions amb “valor afegit” com ara la curTECA i Cinefilia, destinada al passi d’un llargmetratge amb cinefòrum amb l’equip.

Aquest any s’incrementaran el nombre de sessions destinades al passi de llargmetratges, amb projeccions diàries a les quatre de la tarda, i la programació del cap de setmana creix amb noves sessions de llargmetratges i documentals. Així, s’han creat una nova marca, DOCU, per les propostes documentals, que inclourà les ja tradicionals DOCUetnografia, DOCUpaisatge, DOCUfusió i les noves propostes DOCUsocietat i DOCUart.

Amb aquests canvis, l’organització ha volgut remarcar la voluntat de seguir convertint el festival en un referent del Pirineu. Un programa “ambiciós” que permeti al públic poder gaudir de les millors propostes de l’any, en una oferta variada, amb tot tipus d’horari i gratuïta. “Hem intentat fer una programació que pugui atraure a molts segments”, ha destacat Jordi Forcada.

Concurs paral·lel de curtmetratges fets per mòbil

Com a novetat, està programat un concurs paral·lel de curtmetratges fets amb smartphones, SMARTfilms, en col·laboració amb Cerdanya Jove i el Casal d’Estiu de Puigcerdà. En aquest, els joves podran explorar els límits de la seva creativitat i contaran amb les tutories de cineastes professionals. “Pensem que és una forma d’apropar el festival a la gent i generar nous públic per al cinema”, ha explicat el director. Marta Lledó, gerent de Catalunya Film Festival, ha afegit que es tracta d’una “aposta important” per abastar diferents sectors. “Mostrar altres mirades és un bé per la societat” ha afirmat.

Entre les activitats adjacents, repeteix el Taller Jove, la Trobada del Sector de l’Audiovisual al Pirineu, sota el títol ‘Cinema i turisme: creant sinèrgies entre territori i audiovisual’ i que inclou activitats amb els professionals assistents al festival amb Catalunya Film Festival, el Campus_Meeting Point i la Visita Guiada, enguany amb visites al Parc dels Búnquers de Martinet i la ruta ‘Puigcerdà del gòtic’. En referència a les activitats més lúdiques, repeteix el Trivial-Vermut Cinema i diferents activitats per a nens com un taller de maquillatge, un de manualitats de cinema i un concurs de dibuix.