La platja de Blanes, escenari d'un simulacre de rescat d'una embarcació a la deriva

Hi han intervingut més de 50 efectius entre Bombers, Protecció Civil i altres cossos

Embarcacions de salvament marítim, equips d'emergència, helicòpters i ambulàncies. Són alguns dels efectius que han participat aquest dissabte al vespre en el simulacre que Protecció Civil de Blanes ha organitzat a la platja central del municipi per escenificar diferents casos d'emergència. 'Volem mostrar a la gent quin tipus de situació ens trobem aquests dies d'estiu i com actuem davant d'elles', ha explicat el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Puy.

En total, s'han escenificat quatre casos d'emergència. El primer ha consistit en el rescat d'una embarcació a la deriva i ha comptat amb la participació d'un helicòpter que ha rescatat els tripulants del vaixell naufragat. La segona actuació ha servit per representar el salvament marítim de dues persones a punt d'ofegar-se. Dos socorristes han rescatat les víctimes i, posteriorment, un equip d'assistència mèdica les ha atès. El tercer cas ha escenificat el salvament d'uns joves amb traumatismes arran d'un accident a les roques.

La darrera representació ha girat a l'entorn d'un esport marítim, el submarinisme. 'Cada setmana tenim submarinistes a les nostres costes i aquest és un esport de risc', ha explicat Puy. 'És important calcular bé el temps d'immersió i de pujada per evitar casos de narcolèpsia', ha afegit el cap de Protecció Civil.

Segons el cap de Protecció Civil de Blanes, l'èxit de les actuacions de salvament marítim recau en una bona coordinació entre els efectius que hi intervenen. 'El més important és treballar units i coordinats', ha dit. A més, Puy ha destacat que un element per evitar accidents a mar és prevenir als banyistes. 'A Blanes, els socorristes tenen ordre que si un banyista supera la boia dels 200 metres mar endins, aquest s'hi ha d'acostar nedant i acompanyar-lo durant la tornada', ha explicat el cap de Protecció Civil.