Netegen la carretera dels Àngels per incrementar la seguretat en cas d'incendi

S'ha estessat el sotabosc i aclarit la vegetació arbòria

La Diputació de Girona ha finalitzat els treballs d’obertura de la franja auxiliar de trànsit de la carretera GIV-6703 de Girona a Madremanya (la carretera dels Àngels). Els treballs han consistit en el tractament de la vegetació en una franja de cinc metres d’amplada, a la part alta de la carretera, i nou metres, a la part baixa, en què s’ha estassat el sotabosc, s’ha podat i s’ha aclarit la vegetació arbòria.

Aquestes actuacions, que han creat el que s’anomena franja auxiliar de trànsit, converteixen la carretera en un lloc més segur en cas d’incendi forestal, en milloren les condicions de visibilitat i faciliten la tasca dels mitjans d’extinció. A més, la reducció de combustible que representa l’actuació dificulta que a la carretera s’hi origini un incendi i en millora així les condicions de seguretat en cas que el foc s’hi acosti.

Els treballs, promoguts per la Diputació de Girona amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres, han durat quatre mesos i han estat portats a terme per la Fundació Altem. Han afectat els municipis de Girona, Quart, Sant Martí Vell i Madremanya.