Desallotgen 21 veïns per l'incendi d'un habitatge en un bloc de pisos a Blanes

Les flames s'han iniciat cap a les cinc de la matinada

Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes (Selva) han hagut d’evacuar aquesta matinada un edifici de set plantes situat al barri d’Els Pins a causa, d’un incendi que ha afectat un habitatge del tercer pis. A conseqüència del foc, no s’han hagut de lamentar danys personals, mentre que l'apartament afectat ha quedat força malmès.

En primera instància, efectius de la Policia Local i Protecció Civil s’han encarregat de desallotjar els 21 veïns que hi havia en aquells moments a l’edifici de set plantes per major seguretat. Per la seva banda, els habitants del pis sinistrat ja havien sortit per iniciativa pròpia quan se n’han adonat que hi havia l’incendi.

Ràpida actuació dels cossos d’emergència

La intervenció s’ha iniciat pels volts de tres quarts de cinc de la matinada, quan un taxista que estava aturat a la parada que hi ha a l’Avinguda Mediterrani, al barri d’Els Pins, ha observat que sortia fum d’un edifici molt proper i ha donat l’alerta. La Policia Local de Blanes ha acudit amb una patrulla i, en comprovar que es tractava d’un incendi, ha activat el protocol d’emergències.

Immediatament, han acudit diversos efectius dels Bombers de la Generalitat, dues patrulles més de la Policia Local, el SEM i el cap de Protecció Civil de Blanes, procedint a desallotjar als veïns mentre començaven les tasques d’extinció. L’incendi s’ha originat a la cuina, possiblement per una avaria elèctrica encara per determinar. Si bé no hi ha hagut flama, sí que ha generat temperatures altíssimes, així com una gran quantitat de fum pel tipus de material que s’ha cremat.

Per aquest darrer motiu, un cop s’ha tingut controlat l’incendi, pels volts de les sis del matí, els bombers encara han continuat actuant durant força estona per ventilar el fum que s’havia generat. A dos quarts de set del matí s’ha donat definitivament per finalitzada l’emergència, i s’han desactivat totes les unitats. En total, han intervingut 9 dotacions: 3 dels Bombers de la Generalitat, 3 de la Policia Local, 2 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i 1 de Protecció Civil