La veu i el folk britànic de Passenger torna a captivar els Jardins de Cap Roig

L'artista presenta el seu nou àlbum 'Young as the morning. Old as the sea'

El Festival de Cap Roig ha estat el lloc escollit per Passenger per presentar alguns dels nous temes de 'Young as the morning. Old as the sea'. El nou àlbum de Mike Rosenberg guarda les mateixes característiques que l'anterior, 'All the little things' que ha portat l'artista britànic a recórrer els escenaris de tot el món, gràcies en bona part, a un dels seus grans èxits, 'Let her go'.

Rosenberg ha engegat el concert amb una posada en escena sòbria i simple, però molt més contundent de la seva última visita a Cap Roig el 2015 on va venir sol amb la seva guitarra.

'Somebody's Love' i 'life's for living', dues cançons que porten el segell clàssic d'un home amb una veu que molt particular, i que encaixa perfectament amb Cap Roig, han estat els temes que Rosenberg ha escollit per arrencar. Ha continuat amb '27', una de les moltes cançons que han animat al públic que aprofitava qualsevol invitació de l'artista per cantar.

De fet, interactuar amb els 1.800 assistents ha estat una constant durant l'hora i mitja de concert. Rosenberg no ha dubtat en fer broma en relació al fet que només se'l coneix per 'Let her go'. "Nosaltres tenim només una cançó molt coneguda, i a sobre a vegades la confonen amb la banda sonora de Frozen', ha ironitzat.

Tot plegat amb un repertori àgil que ha portat durant prop d'una hora i mitja el folk més britànic al cor de la Costa Brava. Fins arribar a un dels grans moments de la nit, quan Passenger ha començat a tocar els acords de 'Let her go' i ha fet embogir el públic de Cap Roig.

Un tema que ha donat pas a 'Fast Car' i 'Scare away the dark' que ha clos el concert amb tot el públic aixecat i seguint la tornada de la cançó. Aleshores Passenger ha desaparegut de l'escenari on ha tornat després que el públic no deixes de cantar. Un cop a dalt ha sonat 'Table for one' i 'Holes', que, aquest cop sí, tancaven la que ha estat la segona actuació de Mike Rosenberg al Festival de Cap Roig.

Entre els assistents grans crítiques. Una d'elles la de la Marta, una jove que ja havia vist l'artista fa dos anys i que no ha dubtat en repetir. "M'encanta la seva veu i el que transmeten les seves cançons", assenyalava. La particular veu de Mike Rosenberg ha estat precisament una de les característiques que més destacaven els que s'han acostat a veure el concert d'aquest dissabte.

Un cap Roig ple

Malgrat que el de Passenger no ha esgotat les localitats, la mitjana d'assistència a Cap Roig continua sent alta. Poques localitats queden lliures de les 2.100 disponibles que hi ha a cada concert.

En general però, les entrades s'estan venent amb rapidesa. De fet, en onze dels 26 concerts programats pel festival ja s'han esgotat. Un dels que ha aixecat més expectació i el primer en què es van exhaurir les entrades és el de la cantautora nord-americana Norah Jones que visitarà Cap Roig el 29 de juliol.

En aquest sentit, des de la direcció del festival reconeixen que estan "molt satisfets" del ritme d'entrades venudes i consideren que Cap Roig "s'ha consolidat com un festival eclèctic" que porta públic de tots els tipus.