Els bombers controlen un dels flancs de l'incendi del Voló

Les flames ja han cremat 150 hectàrees

Cinc hores després de declarar-se, l'incendi forestal del Voló ha cremat unes 150 hectàrees. Segons informa 'L'Independant', els bombers francesos ja han aconseguit controlar un dels flancs, situat a les afores del municipi.

Ara mateix, els esforços se centren en controlar aquells altres indrets amenaçats per les flames. L'objectiu és evitar que el foc arribi fins al nucli de Les Cluses, situat a escassos quilòmetres del pas fronterer. El fum i el risc que les flames afectessin l'autopista han obligat a tallar-la com a mínim fins demà.

No es pot circular entre els peatges de l'A9 al Voló i el de l'AP-7 a la Jonquera (cosa que ha obligat a desviar tots els camions cap als aparcaments). També s'ha tallat la carretera D900, que és la que entra a França pel Pertús.

Fins a 250 efectius

Segons recull el diari, el dispositiu d'extinció mobilitza hores d'ara cap a 250 efectius. L'arribada de la nit ha obligat els efectius aeris a retirar-se (bombarders i hidroavions). Els bombers de la regió han rebut suport d'altres procedents de Narbona. A més, a les tasques d'extinció també hi prenen part els Bombers de la Generalitat, a qui França ha demanat ajuda.

S'han activat vuit camions i diversos vehicles lleugers dels GRAF. En aquests moments, segons informen els Bombers, aquests efectius estan treballant "al flanc esquerre de l'incendi amb la utilització de foc tècnic".

Per últim, 'L'Independant' també concreta que els excursionistes que es trobaven a la zona on s'ha declarat l'incendi es troben tots fora de perill.