L'incendi del Voló mobilitza un centenar de bombers francesos

Els Bombers de la Generalitat en alerta per si creua la frontera

L'incendi forestal que s'ha declarat aquest divendres al Voló, a uns 15 quilòmetres de la frontera, ja ha obligat a mobilitzar un centenar de bombers francesos i diversos efectius aeris. Les flames han començat poc després de les cinc de la tarda, i la tramuntana que bufa a la zona –amb cops d'entre 30 i 40 quilòmetres per hora- fa témer que l'incendi avanci cap al Pertús i acabi entrant a Catalunya.
 
França ja ha enviat a la zona dos bombarders i ha mobilitzat quatre hidroavions més, que es desplacen cap a la zona. Sobre terreny, s'espera que en les properes hores més efectius vinguts des de Narbona s'incorporin al dispositiu d'extinció, segons informa el diari 'L'Independant'. En una hora, precisa el rotatiu, les flames ja han calcinat unes 8 hectàrees.
 
L'incendi forestal entre el Voló i Morellàs ha començat poc després de les cinc de la tarda. Les flames s'han estès amb rapidesa i han generat una gran columna de fum visible des de diversos punts de l'Alt Empordà.

Sobre terreny, els bombers francesos hi han desplaçat cinc grups d'intervenció –segons precisa el diari- que en total sumen un centenar d'efectius. A més, en les properes hores, s'esperen reforços procedents de Narbonna, que elevaran el número de bombers sobre terreny fins als 180.

Les flames, que avancen empeses pel vent, també han obligat a mobilitzar diversos efectius aeris. Ja hi ha dos avions bombarders que descarreguen aigua damunt la zona afectada, i s'han mobilitzat quatre hidroavions més.

El cap de l'incendi avança cap al sud i amenaça de passar a Catalunya, on entraria per la zona del Pertús aquesta nit. De fet, els Bombers de la Generalitat ja han desplaçat diversos efectius a la Jonquera per atacar les flames i donar suport als bombers francesos si necessiten reforços.

Segons informa 'L'Independant', a la zona afectada per les flames hi hauria excursionistes. Per això, s'ha mobilitzat un helicòpter que fa passades per l'àrea, per socórrer aquells qui es puguin veure atrapats.