El TAV entre Figueres i Perpinyà entrarà en servei el 12 de desembre

Ho ha confirmat el president la societat encarregada de la construcció a França

Els viatgers que circulin entre Perpinyà i Barcelona guanyaran uns 50 minuts de temps, tot i que a partir de Figueres i en direcció sud hauran de canviar de tren i fer servir un comboi tradicional de mitja distància o regional amb velocitat clàssica. Entre Perpinyà i Figueres circularan dos combois diaris.

Per la seva banda l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), ha comunicat aquesta informació a la resta de regidors en el transcurs del plenari municipal que s'ha celebrat aquest vespre. El convergent ha assegurat que no ha pogut 'reprimir el constatar aquesta informació després de saber que la línia d'Alta Velocitat entre París i Figueres via Perpinyà serà una realitat', ha dit.

Accessos a l'estació

El portaveu del grup del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Figueres, Diego Borrego, ha interpel·lat a Vila en el transcurs del plenari per preguntar si els accessos a la futura estació del TAV a la ciutat estaran a punt abans del 12 de desembre. El batlle ha confirmat la construcció d'una passera entre la Plaça Sibecas i la nova estació, mentre que també existirà una planificació pel que fa al transport públic i la xarxa de taxis. 'No crec que hi hagi cap problema des del terme municipal de Figueres per atendre les necessitats de l'estació', ha dit Vila.

Pel que fa als accessos exteriors al municipi que corresponen al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Vila ha assegurat que 'encara no està resolta' i que 'hi estem treballant'. Amb tot el convergent ha explicat que es donarà la 'paradoxa' que Catalunya estarà abans connectada amb França que no pas amb Espanya, 'les empreses i les administracions són més o menys eficients en funció de qui les governa', ha dit l'alcalde.