El PSC de Figueres titlla de ''dèbil'' l'equip de Govern però no aporta alternatives

Casellas critica la pèrdua del Festival del Circ però no avança si dilluns votaran a favor de mantenir-lo

El PSC de Figueres veu a l'equip de Govern del PDeCAT "incapaç" de tirar endavant el dia a dia de la ciutat. Considera que amb només cinc regidors, es tracta d'un Govern "dèbil" que provoca que moltes projectes estratègics quedin sobre la taula o bé "es descartin". La formació ha criticat durament la gestió municipal en una roda de premsa aquesta tarda on ha posat com a exemple la pèrdua del Festival de Circ. En aquest sentit, el portaveu de la formació local, Pere Casellas ha assegurat que el seu partit va ser qui va tirar endavant la comissió dedicada a abordar el projecte del Museu perquè fins aleshores "no s'havia fet res" i ha dit que mai van dir que no estaven d'acord amb la inversió de 500.000 eurosper fer unestudi sobre el projecte.

De fet, ha dit, "a l'esborrany del pressupost abans del trencament del pacte, hi era". El portaveu de la formació, però, no entén que "ara que el promotor del festival s'ha acomiadat" es convoqui un ple extraordinari perquè els grups es posicionin a favor o en contra. "A què juguem?", s'ha preguntat. Malgrat això, Casellas no ha volgut avançar quina posició adoptaran i s'ha limitat a dir que "anirem a escoltar". En aquest sentit, ha remarcat que va ser l'alcaldessa Marta Felip "qui va aixecar el dit per retirar la partida".

Casellas també ha afirmat que l'únic que l'equip de Govern ha tirat endavant fins ara ha estat l'aprovació del pressupost i que ho ha fet gràcies al suport d'ERC. El socialista també s'ha referit a la portaveu d'aquesta formació, a qui ha acusat de tenir "interès" a mantenir aquest govern esperant que les properes eleccions li vagin bé encara que això impliqui deixar "la ciutat en la inacció".

Preguntes sense resposta

D'altra banda, Casellas ha acusat el Govern municipal de no facilitar la tasca a l'oposició. "De 42 preguntes formulades des que es va trencar el pacte només n'han contestat una adequadament", ha dit. "Nosaltres el que li demanem a l'equip de Govern és que governi, que s'espavili a trobar aliances, que tingui la ciutat neta i segura, que reformi el barri de Sant Joan i que asseguri els festivals estratègics que ens quedin", ha insistit.

Casellas ha afegit també que Figueres necessita un Govern municipal fort però ha admès que no ha estat possible trobar aliances i que, per això, continuaran treballant des de l'oposició. "Dos o tres o quatre no s'enamoren si un no vol", ha remarcat.

Els socialistes van formar govern amb CiU després de les eleccions de 2015 però a finals de gener d'aquest any, els convergents van trencar-lo i els van expulsar del govern.