L'exhumació del cos de Dalí es farà la setmana vinent

La suposada filla, Pilar Abel, ja s'ha fet les proves d'ADN

El cadàver de l'artista figuerenc, Salvador Dalí, serà exhumat el proper dijous 20 de juliol per tal d'extreure mostres d'ADN i comparar-les amb les de Pilar Abel Martínez, la dona que afirma ser filla del pintor. Segons avança El Punt Avui, si no hi cap recurs que ho impedeixi, els forenses agafaran el material biològic necessari després d'obrir la tomba de Dalí que es troba situada a la cripta sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí de Figueres (Alt Empordà).

La Fundació Gala-Salvador Dalí ja ha interposat un recurs per evitar obrir la tomba del pintor per buscar restes biològiques. Abel argumenta que la seva mare i el pintor van mantenir una relació clandestina quan la dona treballava a Cadaqués d'assistenta per a uns amics de la família Dalí. Tot es va mantenir en secret fins que la seva àvia paterna (la mare de l'home que li va donar els cognoms) li va confessar que era filla de l'artista. Una informació que li va confirmar la seva mare. "Jo lluito per la meva mare, ella em dona forces", assegura la suposada filla.

A partir d'aquí, havia fet diversos intents -sense èxit- per aconseguir que el cas prosperés. La seva història, però, ha fet un gir de 180 graus des que fa dues setmanes el Jutjat de Primera Instàncianúmero 11 de Madrid va ordenar exhumar el cadàver del pintor per extreure'n mostres d'ADN i comparar-les amb les d'Abel i la seva mare. Segons la interlocutòria de la jutgessa-magistrada María del Mar Crespo és "necessari" obtenir l'ADN de les despulles de l'artista perquè no hi ha "altres restes biològiques o personals".

Abel es va sotmetre a les proves d'ADN a l'Institut de Toxicologia de Madrid el passat dimarts al matí davant una gran expectació mediàtica.

Posició de l'Ajuntament

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha reaccionat a les informacions publicades i ha programat una roda de premsa per avui a les dues de la tarda. En aquesta, la batllessa explicarà la posició del consistori respecte l'exhumació del cos de l'artista.