Girona acorda reubicar provisionalment les parades del mercat de la Devesa

Es trobaran al passeig de la Devesa

L’Ajuntament de Girona, les associacions de marxants i representants de les associacions de veïns del barri han acordat aquesta tarda, en el marc de la Taula dels Mercats de Marxants de Girona, reubicar provisionalment les parades del mercat de la Devesa. El canvi consistirà en desplaçar les parades ubicades fins ara al vial perimetral al passeig de la Devesa, entre el passeig de la Sardana i el rellotge.

La prova pilot d’aquesta reubicació, motivada principalment per la incidència del sol a la zona del vial, es portarà a terme del 22 de juliol al 2 de setembre. A més, s’aprofitarà per utilitzar el vial com a aparcament per als usuaris del mercat evitant haver d’accedir al Camp de Mart.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “d’aquesta manera es compleix amb les necessitats dels marxants, a la vegada que fem una prova per la qual durant aquests dies no es podrà aparcar al camp de Mart i l’aparcament serà al perimetral”. Plana ha destacat i l’acord entre Ajuntament, marxants i veïns agraint “la bona voluntat i disposició al diàleg per part de tots els implicats”.

A la reunió hi ha participat també la tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat, Sílvia Paneque; el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre; representants de grups municipals; les dues associacions representants dels marxants de la devesa i un representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona, que en aquest cas és de la Devesa.