Dos detinguts per furtar carteres després de veure el número secret de la targeta de crèdit

Els lladres van utilitzar aquest mètode en sis robatoris a l'Alt i el Baix Empordà

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 de juliol dos homes, de 46 i 60 anys, com a presumptes autors de sis robatoris de furt i estafa.

Els primer cas es remunta a finals de gener quan una dona va denunciar que després de pagar en un supermercat de Palafrugell (Baix Empordà) li havien robat el moneder. Un dels lladres va mirar-li el número secret i l'altre li va furtar la cartera distraient-la amb preguntes. Al cap de poca estona, la víctima va detectar que s'estaven fent extraccions des del seu compte bancari. El segon robatori el va cometre a l'Escala (Alt Empordà). El 27 de febrer i fent servir el mateix modus operandi.

Els fets es va reproduir l'1 de març i el 29 d'abril a Roses (Alt Empordà). Després d'estudiar-ho, els mossos de Roses van identificar els dos homes i van emetre una ordre de cerca i detenció. Abans d'enxampar-los, encara van cometre dos furts més. En aquesta ocasió a Badalona el 2 de març. Una dona va denunciar que després de pagar en un centre comercial li van sostreure la cartera. El darrer robatori el van perpetrar el 6 de juliol a la Bisbal d'Empordà. De nou, van distreure una dona per treure-li el moneder després de pagar al supermercat.

Els mossos van iniciar una recerca per localitzar els dos homes i, finalment, els van trobar en un supermercat de Palafrugell. Tots dos coincidien amb les descripcions facilitades. Els agents els van enxampar quan estaven vigilant noves possibles víctimes. La policia els va detenir. Després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs.