Enxampat intentant creuar la frontera amb 100.000 euros amagats al motor del cotxe

El van deixar seguir la marxa amb 1.000 euros al damunt

Durant la matinada del dissabte, la Guàrdia Civil va muntar un control rutinari a la Jonquera. Els agents de la Secció Fiscal inspeccionaven vehicles amb plaques de matrícula franceses, per evitar que hi hagués conductors que creuessin la frontera amb diners sense declarar.

Cap a la una de la nit, en van atrapar un. L'home volia passar a França amb 100.000 euros amagats dins el cotxe. En concret, en una bossa de tela que havia entaforat al motor del vehicle. Els diners estaven repartits en bitllets de 20, 50, 100 i 500 euros.

La Guàrdia Civil va aixecar una acta per infracció a la Llei de control de canvis i va comissar gairebé tots els diners. Com estableix la llei, només va permetre que el conductor continués el viatge portant 1.000 euros al damunt. L'acta i tots els euros restants s'han posat a disposició del servei per a la prevenció de blanqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d'Espanya.

Dins el dipòsit de benzina

D'altra banda, la Guàrdia Civil també ha detingut una parella que portava 10,8 quilos d'haixix amagats al cotxe. Els agents els van atrapar aquest dilluns cap a les cinc de la tarda, quan circulaven per la Jonquera en direcció cap a França.

La Guàrdia Civil va aturar el cotxe i, després d'identificar-ne els ocupants (un home i una dona espanyols) va escorcollar el vehicle. Els agents van adonar-se que algú havia manipulat l'aforador de benzina, l'aparell que mesura el nivell de combustible, que es trobava sota el seient del darrere.

Per això, els agents van obrir l'aforador i van posar la mà al dipòsit de combustible. A dins el guàrdia civil que va fer-ho va notar diversos farcells. Cadascun d'ells contenia haixix, En total, 10,8 quilos de droga. Per això, els agents van detenir la parella per un delicte contra la salut pública. El cas ha passat a mans del jutjat de guàrdia de Figueres.