Ja és possible accedir a les estacions del TAV i d'autobusos des del Parc Central

El 'finger' entre l'estació convencional amb la de l'alta velocitat s'enderrocarà al setembre

A partir d'avui ja està operatiu el nou accés a les estacions soterrades del TAV i d'autobusos de Girona. Aquells viatgers que hagin d'accedir a l'edifici satèl·lit, ho hauran de fer des de la zona del carrer del Bisbe Sivilla, al parc Central. D'aquesta manera, queda inutilitzat l'accés que hi havia fins ara, el passadís conegut com a 'finger'.

El tinent d'alcaldia i regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, ha dit que estan "contents" amb aquest nou pas, que s'emmarca dins la reposició del parc Central. "És un pas més per anar recuperant la tranquil·litat en aquest espai de la ciutat i constata que les obres van avançant tal com està establert", ha dit.

El regidor ha remarcat que "en el moment en què ens trobem, i atenent que properament s'hauran d'iniciar les obres de la marquesina, encoratgem els responsables de l'estació perquè totes les actuacions que afecten els accessos per als usuaris de les estacions es facin de la manera més coordinada possible".

Es preveu que el desmuntatge del 'finger' comenci entre el setembre i l'octubre. L'Ajuntament de Girona va assumir el compromís de fer-se càrrec del cost de l'enderroc, que executarà Adif. El projecte de la nova marquesina que s'ha d'instal·lar en aquest espai ja s'ha licitat, i es preveu que les obres s'adjudiquin durant la tardor.