Traslladen les adolescents més conflictives del centre d'acollida de menors de Girona a un nou mòdul

Una d'elles hauria provocat un incendi i altres agredit un guàrdia de seguretat

El centre d'acollida de La Misericòrdia de Girona, situat al Puig d'en Roca, disposa de 30 places per a infants i noies. Part de la plantilla, però, denuncia que hi ha un grup d'adolescents molt conflictives, que s'enfronten als educadors i que han provocat problemes.

De fet, s'investiga si una de les joves va provocar un incendi a les instal·lacions a finals de juny. El foc va començar cap a les deu de la nit a la zona de la bugaderia, situada a la tercera planta. Allà, va cremar un cubell de roba. Els Bombers van poder controlar les flames en poca estona, però l'incendi va obligar a desallotjar el centre i va provocar que una educadora hagués de ser atesa per inhalació de fum.

Segons ha avançat El Periódico, des de la CGT denuncien que hi ha adolescents que s'escapen del centre. A més, diuen que atemoreixen els treballadors i –com recull el rotatiu- van arribar a agredir el guàrdia de seguretat. El sindicat també assegura que part de la plantilla està de baixa per la situació d'estrés que suporten.

Per acabar amb els problemes a La Misericòrdia, Afers Socials assegura que s'ha fet "una actuació contundent per millorar el centre". Aquest dimarts mateix es va posar en funcionament un nou mòdul a la part pública del centre, la que depèn directament de la DGAIA (perquè l'altra la gestiona una fundació).

Grups separats i més educadors

La Generalitat precisa, a més, que s'han separat els mòduls de noies en dos grups (amb vuit adolescents a cadascun). A més, s'ha augmentat l'equip amb set educadors.

Apart, dues de les noies a qui s'havien diagnosticat "trastorns de conducta" s'han derivat al nou centre destinat a aquells menors més conflictius. Aquest centre residencial d'educació intensiva (CREI), que s'ha posat en marxa recentment, disposa de vint places i acull joves d'entre 12 i 18 anys.

La seva obertura, precisa Afers Socials, ha permès que aquestes adolescents més conflictives hi "tinguessin plaça i estiguessin en un centre adequat". "La Misericòrdia, amb aquestes actuacions, podrà desenvolupar la seva acció educativa", conclou la Generalitat.