La Generalitat destinarà 3,5 MEUR per millorar el ferm de les carreteres gironines

Girona, Bianya i Vidreres són els tres eixos on s'actuarà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat un programa específic de millores al ferm de les carreteres de la seva titularitat que permetrà actuar en els pròxims mesos en prop de 300 quilòmetres a tot Catalunya. Aquests treballs, que comportaran una inversió de 16 milions d’euros, començaran en les pròximes setmanes i quedaran enllestits la tardor vinent.

Les obres que es duran a terme consistiran en la millora de les característiques d’adherència i regularitat del paviment amb l’objectiu d’afavorir la seguretat viaria i el confort en la conducció i s’afegeixen a les tasques de conservació i manteniment que el Departament du a terme de manera ordinària. Les carreteres gironines on s’actuarà corresponen als àmbits següents:

Àmbit de Girona. Inversió d'1,8 milions d’euros. S’actuarà en carreteres com la C-66 a la Bisbal d’Empordà i Bordils o la C-260 de Vilatenim a Empuriabrava.

Àmbit de Bianya. Amb un pressupost de 370.000 euros, es preveu millorar la C-17- variant deRipoll o a la GI-524 d’Olot a Mieres.

Àmbit de Vidreres. Inversió d'1,7 milions d’euros. Inclou carreteres com C-63 de Vidreres a Santa Coloma de Farners o la GI-533 de Vilablareix a la C-25.