Per què el meu web ha desaparegut de Google?

L'adaptació a "responsive" pels dispositius mòbils s'ha tornat imprescindible

En algun moment de la vida hem decidit que ens interessava obrir una plana web a Internet, ja sigui per a escriure el que pensem, promocionar el nostre negoci o bé vendre els productes. A la xarxa existeixen milers de portals predissenyats que ofereixen una gran varietat de preus que s'ajusten a totes les butxaques. Tanmateix, un cop fets, et pots trobar amb la desagradable sorpresa que no aparegui a les cerques de Google i, si ho fa, estiguis molt allunyat de les primeres posicions.

Aquest fet ve donat per un canvi en l'algoritme del cercador més famós del món que ha decidit penalitzar (durament) a tots aquells webs que no són "responsive" (adaptats) per als dispositius mòbils. Aquesta és una situació que ja es va advertir el 2014 sota el nom de "Penguin 3.0". Però després encara va introduir nous canvis l'abril de 2015 i des d'aleshores, n'ha afegit cada cop més. La compatibilitat, fluïdesa i posicionament natural (SEO) són eines que els administradors dels portals han de tenir cada cop més en compte.

A data d'avui s'ha arribat a un extrem que si no tens el web perfectament visible per a tots els dispositiu mòbils existents, ja et pots oblidar d'aparèixer a Google. Mai més. Alguns poden pensar que això només afectaria a les cerques fetes a través del mòbil, però no és així. Google ha eliminat del seu sistema a tots els webs que no compleixen amb aquest requisit, facis la teva recerca amb el teu ordinador de sobretaula o amb el mòbil.

Afortunadament Google ha facilitat una mica les coses i actualment ofereix un seguit d'eines que qualsevol webmaster pot emprar per saber si el seu web està preparat per aquests requeriments. D'una banda existeix l'eina "Prova d'optimització per a mòbils" on s'analitza l'URL i s'indicarà si la plana web té un disseny optimitzat per a aquests dispositius. Seguidament, també pots emprar la "Usabilitat mòbil", a través de la mateixa secció de la Webmaster tools de Google.

En cas que aquestes proves us donin resultats negatius serà el moment de redissenyar el web. A Internet hi ha moltes opcions de fer sites fàcilment amb paquets preinstal·lats per part dels allotjadors, però el nostre consell és contactar una empresa que s'hi dediqui, com ara Metacom BCN. Aquesta opció és la més encertada ja que els seus professionals es centraran en el teu projecte i t'ajudaran a millorar-lo. De la mateixa manera, tindràs més possibilitats d'adaptar qualsevol canvi fàcilment i vetllaran per ajudar-te en qualsevol problema que et pugui sorgir al llarg del temps.

Metacom BCN t'ho posa fàcil. Ofereix les opcions de desenvolupament web, webs corporatives, dissenys totalment responsive i fins i tot et poden crear botiges online. Amb tot, el seu servei també inclou allotjar les dades en servidors protegits contra atacs, protecció del Malware, copies de seguretat a diari i alhora són especialistes en seguretat Wordpress. Aquesta darrera, una eina de blogging molt emprada però que malauradament conté nombrosos forats de seguretat que són fàcilment explotables per part de hackers si no es te una cura especial alhora de trobar i eliminar els bugs (vulnerabilitats).