L'alcaldessa de Figueres vol ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana fins arribar als 87 efectius

El cos ha realitzat durant el 2016 una cinquantena de detencions

Figueres (Alt Empordà) vol continuar incrementant el nombre d'agents de la Guàrdia Urbana amb l'objectiu d'arribar a les xifres que es consideren òptimes per a una ciutat de més de 45.000 habitants. El proper mes de setembre quatre nous agents començaran a la formació que els permetrà accedir al cos. La voluntat és crear noves places i, per això, durant aquest 2017 s'han previst noves convocatòries per arribar als 87, 16 més que se sumaran als 71 actuals.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha anunciat el comprimís del Govern municipal durant l'acte de reconeixement i entrega de medalles als membres del cos en el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana, que s'ha fet a l'auditori dels Caputxins aquest dilluns. En total, s'han lliurat 42 distincions a membres de la policia per la seva tasca en matèria de seguretat ciutadana.

En el marc d'aquesta celebració, el cos ha fet balanç de les actuacions realitzades. Durant l'any 2016, van elaborar 1.128 atestats i denúncies penals, van detenir 49 persones (nou d'elles per robatoris amb força) i en van imputar 33 més per delictes menys greus de furt. En matèria de seguretat ciutadana, el cos va realitzar 20 dispositius estàtics que van permetre retirar 19 armes prohibides i aixecar 64 actes per tinença o consum de drogues. Pel què fa a la a les ocupacions il·legals, la Guàrdia Urbana va obrir 39 diligències per aquesta problemàtica i 92 més per fraus elèctrics i d'aigua.

Durant tot l'any passat, van realitzar 7.207 denuncies de trànsit i van participar en 567 accidents, 403 dels quals van ser sense ferits. A més, es van fer 89 controls de velocitat i 23 controls d'alcohol i drogues, que van sumar un total 59 denúncies.

En l'àmbit administratiu, van tramitar 276 denúncies per incompliment de l'ordenança de civisme i convivència, 39 de les quals van ser per tinença d'animals perillosos. El cos també treballa la resolució de conflictes a través de la figura de la policia de proximitat. L'any passat van fer mediació en 35 conflictes privats i 27 més de veïnals.

Condecoracions i distincions

Pel què fa a les condecoracions lliurades, durant l'acte s'ha reconegut l'actuació de tres agents que van participar en la detenció d'un agressor sexual. El cas es remunta a l'abril quan un agent que feia tasques d'operador de sala el passat mes d'abril. El policia va rebre una comunicació del 112 en la qual una senyora demanava auxili però havia penjat el telèfon.

L'agent va aconseguir retornar la trucada però li va respondre un home, que va assegurar que no passava res. Davant les sospites, va enviar dos efectius a la casa. La intervenció va permetre descobrir que la dona havia trucat perquè havia sorprès al seu company agredint sexualment a la seva filla discapacitada psíquica de 20 anys. També s'ha distingit als dos agents que van frustrar una violació en un portal del carrer Peralada.