El PP de Girona pressiona el PSC perquè rebutgi el referèndum de l'1-O

Concepció Veray critica que el referèndum tiri endavant "de manera unilateral"

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Girona ha entrat aquest dilluns a registre la moció de rebuig al referèndum, que els populars impulsen en aquells consistoris on tenen representació. "No estem d'acord ni compartim la celebració unilateral i al marge de la legalitat democràtica vigent d'aquest referèndum", ha assenyalat la regidora Concepció Veray.

La moció, que es debatrà el proper dia 10 de juliol, ja proposa d'entrada que l'Ajuntament s'aparti de l'organització de l'1-O. Per això, recull que el consistori no doni "suport" ni proporcioni cap mena "d'ajuda, ni recurs material o de personal municipal, a la celebració del referèndum il·legal".

L'apartat d'acords, a més, també té un segon punt. Aquí, es reclama a l'Ajuntament que "abandoni de forma immediata" l'AMI. "Els ajuntaments no s'han de dedicar a promoure la independència, sinó a resoldre els problemes reals de tots els veïns i veïnes", ha subratllat Veray.

"Sentir-se catalans i espanyols"

La regidora popular remarca que "s'ha de salvaguardar i garantir que es respectin els drets de tots els catalans i catalanes, no només dels que el Govern de la Generalitat vol representar amb el seu procés secessionista". Veray ha volgut recordar que són "molts" els catalans que també se senten "espanyols", i ha dit que des del PP no permetran "mai" que "ningú faci un referèndum il·legal per treure'ns aquest dret".

La portaveu del grup municipal del PP ha fet una crida al resta de forces polítiques representades al plenari perquè se sumin a la moció i hi votin a favor. Però sobretot, i en especial, al PSC. Els socialistes formen part de l'equip de govern amb el PDeCAT, i la tinenta d'alcalde Sílvia Paneque ja va assegurar que ells no posarien "pals a les rodes" a la celebració de l'1-O.

Veray, però, els demana ara que recolzin la moció de rebuig al referèndum. "Amb el seu vot demostraran si estan a favor de la legalitat o si aposten per seguir fent el joc als independentistes", ha conclòs.