Aparcar gratis davant el mar a Roses serà més fàcil a partir d'aquest estiu

L'Ajuntament crea 400 noves places d'aparcament

L’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) està està enllestint l’adequació de les finques municipals situades al marge esquerra de la riera Trencada, entre el carrer de Coma Pedrosa i l’avinguda de Rhode. Aquest obres permetran posar en servei entre 350 i 400 noves places d’aparcament gratuït durant els propers dies.

La nova zona d’aparcament és el resultat d’aplegar en un sol espai les 8 finques cadastrals adquirides per l’ajuntament al llarg dels darrers anys, inclosa la corresponent a l’antic aparcament de l’hotel Coral, de 2.100 metres quadrats, que ha permès arribar als 7.000 metres quadrats útils per a l’aparcament.   

Les obres, que han de durar 15 dies, tenen un cost de 31.000 euros i consisteixen en l’eliminació dels elements preexistents, tanques i runes, la regulació o terraplenat dels terrenys per aconseguir un sol pla que permetrà la màxima utilitat, i l’acabament de tota la superfície cobrint-la amb material granulat. Es mantenen la majoria dels arbres i l’actuació s’aprofita també per a rebaixar el talús que separa de la riera.

El consistori augmenta així el nombre de places d’aparcament gratuïtes de què disposa la vila, les quals superen ja les 12.000, segons dades recollides per l’Estudi de Mobilitat de Roses realitzat entre els anys 2015 i 2016. D’aquestes, unes 700 situades al front de mar i a la zona del Mas de les Figueres passen a ser de pagament en temporada alta: 350 de titularitat de Ports de la Generalitat, 250 de titularitat municipal corresponents al port esportiu) i la resta en zona blava