La Selva s'adhereix al Programa Aracoop de suport a l'economia social i cooperativa

S'ha signat un acord amb la Fundació Gentis

El Consell Comarcal de la Selva i la Fundació Gentis van signar el passat dimecres al migdia un conveni de col•laboració per tal de fomentar l’economia social i cooperativa a la comarca, en el marc del Programa Aracoop de la Generalitat de Catalunya.

La Fundació Gentis està desenvolupant tota una sèrie d’accions per generar ocupació i afavorir la creació de cooperatives i societats laborals a les comarques gironines , a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius. Aquesta Fundació compta, a més, amb el suport d’altres entitats com la Diputació de Girona, els Ajuntaments d’Olot i Figueres, entre d’altres, la Cambra de Comerç de Girona i la Universitat de Girona.

Amb la signatura d’aquest conveni, que ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i la directora executiva de la Fundació Gentis, Marta Cid, el Consell Comarcal de la Selva entra a formar part a la Taula Territorial de l’economia social de les Comarques Gironines. Així doncs, tal com ja han avançat tan el president del Consell com la gerent de la Fundació, el Consell ja participarà a la reunió que tindrà lloc el proper mes de juliol.

En el marc d’aquest acord, el pròxim 7 de juliol tindrà lloc al Centre – Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners un taller destinat a professionals autònoms per donar-los a conèixer l’opció d’una cooperativa com a model de gestió empresarial, i durant el qual s’incidirà en els principals avantatges que comporta, el seu funcionament, les finances ètiques i cooperatives, entre daltres.

Balliu ha destacat l’aposta per l’emprenedoria i el suport a les petites empreses de la comarca de la Selva, que des de fa temps està duent a terme de l’ens que presideix. En aquest sentit, el president de l'ens ha assenyalat que aquest conveni s’afegirà a la resta de projectes i serveis que s’estan desenvolupant des de ja fa temps amb l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial del territori.