Habitatges i els negocis del centre de Girona, els més perjudicats per la calamarsada

L'ajuntament dona per normalitzada la situació

Primer balanç de la calamarsada que aquest divendres va afectar Girona i que va deixar imatges espectaculars al centre de la ciutat. Segons ha informat l'ajuntament qui més ha patit la virulència de la tempesta han estat els negocis i habitatges privats. Pel que fa els equipaments municipals no s'han vist afectats de rellevància, llevat del parquet del Pavelló Municipal que s'haurà de canviar sencer.

Una tempesta que, segons l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va ser "excepcional" a més "d'imprevista". Madrenas ha explicat que el problema va ser que la primera calamarsada de quarts de set de la tarda va taponar embornals amb pedra i fulla, i la segona –la més intensa- va inundar-ho tot perquè les vies per on podia sortir l'aigua estaven obstruïdes. "Va ser com posar pes a sobre una moqueta que no deixa passar l'aigua", ha aclarit.

L'alcaldessa ha assegurat que la ciutat "estava preparada" per aiguats importants. "Estàvem en alerta, ens havien avisat, tenim el manteniment al dia i es van fer podes preventives", ha remarcat Madrenas, que ha justificat les inundacions per la contundència "inaudita" de la tempesta.

Tot i que ara mateix no queden afectacions importants, Madrenas ha comentat que tenen activades les alertes per tal de respondre el més ràpid possible si hi torna haver-hi problemes. La batllessa gironina ha explicat que de cara a dilluns es començarà a mirar quina ha estat l'afectació des d'un punt de vista econòmic d'aquest episodi de tempesta.

Agraïments als serveis de neteja

Madrenas ha volgut agrair als serveis de neteja que han estat treballant des de bon matí d'aquest dissabte per tenir neta la ciutat, ja que s'esperaven més pluges a la tarda. "Cal posar en valor que en menys de 24 hores hem tornat a la normalitat i això és gràcies a l'esforç de molta gent, Bombers, serveis de neteja, policia i també tots els ciutadans".

La tempesta ha obligat a mobilitzar molt més personal del que habitualment treballa un dissabte. En concret s'han activat 70 efectius de neteja i 70 més de personal de l'ajuntament que han col·laborat a restablir l'ordre a la ciutat.