Una espectacular calamarsada genera el caos a Girona

Al centre comercial Hipercor s'han inundat els baixos i hi ha hagut despreniments de plaques

  • La plaça de Països Catalans completament negada
    La plaça de Països Catalans completament negada
  • L'aigua cau directament al riu Onyar
    L'aigua cau directament al riu Onyar
  • Un aparcament subterrani inundat de pedra al carrer Emili Grahit de Girona. Daniel Hernández
    Un aparcament subterrani inundat de pedra al carrer Emili Grahit de Girona
    Fotos: Daniel Hernández
  • Kirsten Gomez
    Fotos: Kirsten Gomez
  • Els cotxes passant per un carrer inundat a la Devesa. ACN
    Els cotxes passant per un carrer inundat a la Devesa
    Fotos: ACN
  • Motos cobertes de pedra en un carrer de Girona. ACN
    Motos cobertes de pedra en un carrer de Girona
    Fotos: ACN
Una calamarsada intensa que ha tingut lloc a Girona aquesta tarda ha causat afectacions diverses com ara inundacions de carrers i ha generat 200 avisos als Bombers en una hora i mitja.  La majoria d'avisos són per carrers o baixos d'immobles inundats, arbres o branques caiguts, filtracions o acumulacions d’aigua a locals.
 
Un dels incidents més destacats ha estat la inundació de baixos al centre comercial Hipercor de la capital gironina, que a banda ha patit despreniment de plaques del sostre (veure vídeo). Els responsables del centre haurien ordenat el desallotjament dels usuaris i els Bombers hi han enviat diverses dotacions.

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per les pluges intenses a les comarques gironines, que han deixat fins a 52,1 litres d'aigua en 30 minuts segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

D'altra banda, les tempestes han deixat 35,1 litres a Cassà de la Selva i 23,2 a Fornells de la Selva en 30 minuts.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 299 trucades a causa de les fortes pluges, la gran majoria al Gironès (276 trucades) seguit del Baix Empordà (9), Pla de l’Estany (6) i l’Alt Empordà (2), entre altres. La ciutat de Girona és des d’on s’han rebut més trucades (262) seguit de Salt i Bescanó.

Els Bombers de la Generalitat, des de les 19.00h fins a les 20.30 hores, han rebut uns 200 avisos per problemes derivats de la forta tempesta de pluja i calamarsa que ha afectat Girona. La majoria d’avisos són per inundacions o filtracions d’aigua a locals i a baixos causats per la gran quantitat d’aigua acumulada als carrers de la ciutat

Segons el Servei Català de Trànsit, a causa de la pluja hi ha retencions de 2 km a la C-35 a Llagostera per enllaçar amb la C-65, i a la C-65 també a Llagostera 5 km per enllaçar amb la C-31. També s'informa que la Gi-666 es troba tallada a Platja d'Aro per accedir al nucli urbà a causa de les pluges. Hi ha desviaments senyalitzats. La GI-65, a més, s'ha tallat a Girona en direcció Cassà de la Selva per obstacles a la via.