La CUP denuncia que els han vetat als premis de la Fundació Princesa de Girona per motius ideològics

Joves per la Unitat Popular han esparracat fotos del monarca

El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, ha denunciat avui a través d'una piulada a Twitter que se li ha vetat l'accés a l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona per motius ideològics. L'independentista explica com inicialment li havien al·legat que només podien entrar l'alcaldessa i dos regidors de govern, però "hem vist com regidors de Ciutadans entraven amb tots els ets i uts", ha reblat acusant-los de "hipocresia".

Amb tot, Salellas també ha recordat que el ple de l'Ajuntament va votar deixar de col·laborar en actes organitzats per la Fundació però que, avui, hi havia representació a l'acte de lliurament de premis per part del govern municipal.

Per tal de contra programar l'acte d'avui s'ha organitzat una xerrada titulada “Monarquia, corrupció i règim del 78 vs República, democràcia i procés constituent”, que ha comptat com a ponents amb el diputat de la CUP Benet Salellas, i el periodista Àlex Romaguera, el qual s'ha celebrat amb tota normalitat.

 

Estripen fotografies del monarca

Per la seva banda un grup pertanyent a Joves per la Unitat Popular s'han concentrat hores abans per a mostrar el seu malestar davant la visita de Felip VI a Girona i, després de la lectura d'un manifest, han procedit a estripar imatges del monarca. Aquesta ha estat la seva manera de mostrar el seu rebuig a la visita de la Casa Reial a la ciutat.