Canviem Salt vol declarar el municipi lliure de circs amb animals

Demanen modificar l'ordenaça de tiença d'animals

El grup municipal de Canviem Salt va engegar al gener d’enguany una campanya, conjuntament amb altres nou entitats de tota Catalunya, on demanaven que hi hagés una actualització de l’ordenança de tinença d’animals atès que la vigent és de l’any 1.999. “És una ordenança que continua obsoleta, que no reflecteix la realitat i la sensibilitat actual cap als animals, de fet, encara té infraccions en pessetes”, comenta el regidor de Canviem Salt Wilder Palacio.

El document entrat ara per registre conté una trentena de propostes, inclou per exemple, el reconeixement dels voluntaris per tal d’evitar sancions, declarar a Salt municipi lliure de circs amb animals i la realització de campanyes per facilitar que la gent censi els seus gossos. També proposa habilitar espais en temps de festa major per exhibir gossos de la gossera i així estimular les adopcions mitjançant activitats conjuntament amb associacions i entitats animalistes. També el desenvolupament d'espais d’esbarjo per a gossos aprofitant els solars abandonats que hi ha al municipi, i si són de bancs, negociar una cessió d’us prèvia neteja i desenvolupar pipi cans en condicions, amplis i amb bones alçades.

En aquest sentit Palacio critica el fet que “actualment l’equip de govern només ha parlat d’animals quan es tracta d’imposar sancions per a gossos considerats perillosos, la nostra postura és que no podem estigmatitzar aquestes races, per això és necessari que hi hagin campanyes educatives prèvies, no només infraccions de 2.400 euros que la majoria de persones no paguen”.​