Investiguen els tocaments a una menor per part d'un home de 88 anys a la Selva de Mar

Declararà una neboda que diu també va patir abusos fa 50 anys

El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres ha obert una investigació arran d'una denúncia interposada contra un home de 88 anys per haver fet tocaments a una menor de 14 anys a la Selva de Mar (Alt Empordà).

El jutjat ha citat a declarar com a testimonis a tres familiars de la nena. Entre ells, la neboda del denunciat que assegura que també va patir abusos sexuals quan era petita, fa més de 50 anys.

El cas es remunta al passat 30 d'octubre. Segons consta a la denúncia presentada davant dels Mossos d'Esquadra uns dies després, la nena era a la casa del presumpte agressor amb la dona del seu pare. La menor va pujar al terrat i l'home l'hauria seguit. Llavors, segons la denúncia, li va demanar que li fes un petó a la galta. La nena li va fer i després n'hi hauria demanat un altre a la boca mentre " li tocava un pit".

Davant dels fets, la menor es va apartar i li va demanar que parés però el denunciat li hauria tocat un altre pit. La nena va fugir mentre l'home li deia "així em deixes sol?". Un cop dins de la casa, la dona del seu pare es va adonar que alguna cosa no anava bé i se la va endur. Finalment, li va explicar els fets i també li va dir que durant l'estiu l'home s'havia mostrat excessivament afectuós amb ella i que la buscava perquè li fes petons.

Ara, el jutjat ha obert diligències d'investigació i ha citat a declarar a la dona del pare de la menor i a dos familiars més. Entre ells, la neboda del denunciat que assegura que també va abusar d'ella quan tenia 6 anys. Els fets, que haurien tingut lloc fa més de 50 anys i ja haurien prescrit, s'haurien repetit fins que va tenir 14 anys. La dona compta amb nombrosos informes psicològics que conclouen que va patir abusos reiterats durant la infància. Malgrat això, mai va denunciar els fets.