Catalunya, un referent a Europa en l'àmbit de la formació d'adults

Girona acull l'Assemblea General de Associació Europea per a l'educació adulta

Catalunya, referent la formació d'adults. Així ho assegura Falgàs, que diu que "ens falta creure" que el que sovint s'anomenen activitats culturals, "moltes vegades serveixen en l'àmbit educatiu". "Estem orgullosos perquè quan ells expliquen coses com a gran novetat però nosaltres ja les tenim. El que passa és que potser falta donar-li la importància que li donen altres països com Alemanya o els països nòrdic", assegura Falgàs.

En aquest sentit, diu que a Europa "estan encantats" quan veuen que al costat dels centres cívics hi ha bars o biblioteques, com un centre per relacionar-se. Les parelles lingüístiques, assegura, és un dels exemples a seguir per a molts països europeus. En canvi, remarca que caldria més informació i assessorament per tal que la gent sabés les possibilitats que tenen en aquest àmbit.

L'acte, que se celebra per primera vegada a la capital gironina i que continuarà aquest dimecres, també servirà per entregar els premis Grundtvig, que reconeixen a organitzacions que treballen en l’educació d'adults.