Vuit casals es van aplegar a Blanes en la 25a Fira de Manualitats de la Gent Gran

L'acte va tenir lloc diumenge passat

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca de la Selva va celebrar la 25a edició de la Fira de Manualitats de la Gent Gran de la comarca de la Selva a la població de Blanes el passat diumenge 17 de juny. El Consell Consultiu, juntament amb l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas va organitzar un dels esdeveniments més importants de l’any com és la 25a Fira de Manualitats de la Gent Gran de la Selva.

En aquesta ocasió, en què Blanes era l’amfitriona, hi van participar un total de vuit casals de la comarca de la Selva que van exposar una mostra del que fan habitualment al llarg de l’any, a través d’una sèrie de parades que es van allotjar a la plaça d’Espanya, davant del Casal de la Gent Gran. Al llarg del matí, tothom que s’hi va acostar va tenir l’oportunitat de poder comprovar algunes de les activitats manuals que desenvolupen les diferents entitats convidades en el seu dia a dia habitual.

A banda del Casal Benet Ribas de Blanes, també hi van participar casals de gent gran i associacions de pensionistes i jubilats dels municipis següents: Arbúcies, Lloret de Mar, Breda, Vidreres, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm i Maçanet de la Selva. Després que els visitants van poder admirar les autèntiques obres d’art que exposaven els participants.

Acte Institucional amb el Consell Consultiu de la Gent Gran

L’acte institucional el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Acció Cívica, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros, així com la vocal del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Selva, Maria Carme Viñas. Abans, la introducció i benvinguda va anar a càrrec del president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino.

Per la seva banda, Mario Ros va encoratjar tots els participants a seguir conreant les diferents activitats que habitualment es fan als respectius casals, i va destacar les excel•lents peces artístiques que hi havia a la fira: pintura, costura i caixes de fusta, entre d'altres.

La representant del Consell Consultiu de la Gent Gran que va assistir a l’acte, Maria Carme Viñas es va adreçar als assistents per recordar que amb activitats com la que s’estava fent diumenge, quedava demostrat una vegada més que l'ens té una "merescuda fama de ser un dels més actius d’arreu de Catalunya".

Finalment, va tancar l’acte institucional l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui també es va afegir als elogis expressats pel regidor d’Acció Social. D’altra banda, va demanar un aplaudiment pel ciutadà de Blanes més longeu, que aquest proper mes de juliol complirà 108 anys. Es tracta de Joaquim Illas, conegut amb el sobrenom de Falet, que va assistir com a espectador a la fira.

Després de fer-se la corresponent fotografia de família de rigor, que va aplegar els principals assistents de la fira, l’activitat es va traslladar al Restaurant Mont-Ferrant, on va tenir lloc un dinar de germanor. La celebració va incloure el lliurament dels diplomes als representants de tots els casals i associacions de pensionistes i jubilats assistents.