Costes iniciarà l'enderroc de l'antiga depuradora de marisc de Roses al setembre

Es preveu reconvertir l'espai en un mirador

Costes ha presentat el projecte per enderrocar l'antiga depuradora de marisc de Roses. L'equipament va aturar l'activitat fa anys després que s'acabés la concessió que ostentava i des de fa temps es troba en estat ruïnós.

L'Ajuntament havia reclamat en reiterades ocasions a l'Estat que es fes càrrec de l'actuació i principis d'any va signar la reversió de la titularitat de l'espai, el pas previ per a tirar endavant el procés.

La previsió és que els treballs comencin el pròxim mes de setembre, que durin quatre mesos i que es facin per fases. La primera consistirà en la demolició dels edificis de planta baixa (magatzems, zona de comandament, de depuració i manipulació).

En una segona part, s'actuarà a l'edifici principal de dues plantes enretirant tot el material d'amiant i plaques d'uralita. Aquesta intervenció es farà amb un procediment especial perquè es tracta de materials contaminants. Finalment, l'actuació es completarà amb l'enderroc de la resta d'instal·lacions. En total, s'alliberaran uns terrenys de 3.500 metres quadrats.

Al projecte, Costes hi ha inclòs també una partida destinada a una fase final de condicionament i neteja del solar. L'objectiu és que quedi net i pugui ser transitable. En aquest sentit, contemplen la possibilitat de fer-hi un mirador amb bancs i un accés amb escales per poder visitar la parcel·la. L'Ajuntament estudiarà aquesta proposta amb l'objectiu de trobar, asseguren, la "solució" més idònia per a l'espai.