Ensenyament es compromet amb Vilafant a redactar el projecte del nou institut

El centre s'ubicarà a tocar del pavelló municipal

El departament d'Ensenyament s'ha compromès amb l'Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà) a redactar el projecte per construir un nou institut que substitueixi el que actualment es troba en barracons. El consistori ha ofert uns terrenys d'uns 10.000 metres quadrats a tocar del pavelló municipal. L'anunci s'ha fet després d'una trobada amb el director territorial d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco. L'alcaldessa, Consol Cantenys, assegura que en les darreres reunions ja s'havia començat a encaminar el projecte i ha avançat que en el procés de redacció hi participaran tots els agents implicats, entre els quals hi ha l'AMPA i la direcció del centre.
 
Fa temps que el municipi reivindica la construcció d'aquest nou equipament. Fins i tot, es va crear una plataforma pro institut, que ha fet diversos actes de protesta. L'Ajuntament, que sempre ha fet costat a les demandes, s'ha reunit en diverses ocasions amb el Departament.

En la trobada d'aquest dilluns, Polanco s'ha compromès a impulsar la redacció del projecte. L'objectiu és que s'ubiqui en uns terrenys d'uns 10.000 metres quadrats en paral·lel a la carretera de Santa Llogaia, a tocar del pavelló municipal. La intenció és també que aquest equipament se segueixi utilitzant –tal i com es fa ara- de gimnàs del nou centre.

Ensenyament també s'ha compromès a tenir en compte a totes les parts implicades en el procés de redacció i entre les quals hi ha l'Ajuntament, l'AMPA i el centre.