L'Agitart intentarà fer ballar Figueres

Enguany porta 24 propostes artístiques amb la dansa com a protagonista

Fer moure Figueres. Aquest és l'objectiu que el festival Agitart es va marcar fa quatre anys, quan va celebrar la primera primera edició. Aquest mes de juliol arriba a la quarta i ho farà amb més d'una vintena de propostes artístiques on la dansa serà la principal protagonista. Les actuacions s'iniciaran el proper 6 de juliol i s'allargaran fins al dia 8. Els escenaris escollits han estat la Rambla, la plaça Josep Pla, la Cate i el Teatre Jardí, on s'ha programat tres espectacles de pagament (a 12, 20 i 30 euros).

El certamen oferirà diversos tallers impartits per artistes de renom internacional.. Entre ells, hi haurà Guy Nader (Catalunya), Tomislav English (Bèlgica), Èlia Lopez (Catalunya), Joan Cleville (Escòcia) o Sharon Fridman (Madrid). A més i en col·laboració amb el Foment de la Sardana Pep Ventura, els ballarins participaran en un taller de sardanes. L'objectiu es promoure aquesta dansa a Figueres, que enguany ostenta el títol de Capital de la Sardana. A més, hi haurà tres classes obertes al públic en general i dedicades a l'expressió corporal.

Com a novetat, el festival s'ha incorporat enguany a diverses xarxes i entitats culturals. Entre elles, la xarxa estatal de dansa Red acieloabierto, la Plataforma Arts de Carrer i el segell EFFE (Europe for Festival Festival for Europe), que "ens posiciona a nivell internacional com un dels millors festivals de dansa de la comarca".