Els exalcaldes de Blanes, Trias i Marigó, investigats per la gestió de l'aigua

Hauran de declarar el 27 de juliol

Els exalcaldes de Blanes Josep Trias (CiU) i Josep Marigó (PSC) hauran de declarar al Jutjat de Blanes el proper 27 de juliol investigats per la gestió de l'aigua durant els seus mandats. També ho faran l'interventor, Francisco Lucio, i l'exconseller delegat de Girona SA, Narcís Piferrer.

Aigües de Blanes és una empresa mixta on el consistori té la majoria (51%) i la resta està en mans de la societat privada Girona SA. Un jutjat de Girona ja investiga des de fa mesos dos directius de Girona SA per la seva gestió al capdavant de la companyia d'aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa), de la qual controlen el 80%.

L'advocada de la CUP, Montse Vinyets, ha explicat que la investigació arrenca el 2014 per un informe elaborat per la Sindicatura de Comptes. Aquest document analitzava la contractació feta per la societat mixta el 2011 i, segons Vinyets, detecta "irregularitats serioses". Per això, la sindicatura ho va posar en coneixement de la fiscalia que, al seu torn, va presentar una demanda (a la qual la CUP s'ha adherit).

Vinyets ha explicat que la sindicatura sempre fa informes anuals i que s'ha centrat en el 2011, malgrat que la CUP sospita que les presumptes irregularitats s'han comès durant anys. Com que el 2011 hi va haver eleccions municipals, el jutjat cita els dos alcaldes que van governar aquell any.

El proper 27 de juliol tots quatre hauran de donar compte de la seva gestió al front de l'empresa d'Aigües de Blanes. Es dona el cas que Piferrer ja ha declarat anteriorment als Jutjats de Girona, investigat per apropiació indeguda per la gestió al capdavant de la societat mixta d'aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa). En aquest cas, també està investigat l'actual conseller delegat, Xavier Ballell.

"Ja són molts indicis contra els dirigents de Girona SA"

L'advocada ha remarcat que, amb la citació de Blanes, se suma un indici més per defensar la tesi de la CUP: que els directius de Girona SA s'han enriquit durant anys "a costa del rebut de l'aigua que paguen els ciutadans". "Ja són molts indicis, hi ha un jutjat de Girona que investiga, ara també el de Blanes, un informe de la sindicatura i també de l'Agència Tributària. Potser la tesi que venen mantenint els directius de Girona SA que tot és una conxorxa contra ells cada cop té menys solides", ha manifestat Vinyets.