Tancats vuit accessos al massís del Montgrí per l'alt risc d'incendis

L'ajuntament demana més col·laboració als Agents Rurals

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha tancat aquest dijous els vuit accessos motoritzats del massís del Montgrí. El motiu és l'alt risc d'incendis que hi ha com conseqüència de les altes temperatures i l'escassetat de pluges. 

El consistori reclama "més col·laboració" per part del cos d'Agents Rurals a l'hora de dur a terme aquestes accions. La regidora de Medi Ambient de Torroella, Sandra Bartomeus, recorda que l'any passat ja es van trobar amb dos decrets que prohibien completament l'accés a muntanya. "Necessitem més col·laboració per part de qui és la màxima autoritat en aquest aspecte", ha afirmat.

Bartomeus recorda que el tancament no afecta a veïns o treballadors de la zona i altres vehicles autoritzats que continuaran podent accedir al massís del Montgrí.

La regidora explica que es tracta d'una mesura "necessària i habitual" i ha tornat a demanar responsabilitat a les persones que visiten la zona. "És un lloc molt freqüentat sobretot a l'estiu, és important que es tingui cura de l'entorn, i més amb aquestes temperatures", ha ressaltat.

Bartomeus ha explicat que des de l'ajuntament "posen tots els mitjans que tenen a l'abast per prevenir incendis", però ha reclamat "més col·laboració" per part dels Agents Rurals, màxims responsables en aquest tema.

La regidora ha recordat que el nivell de risc zero "no existeix" i per tant, "no escatimaran esforços" a l'hora de prevenir, tant amb les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) com amb la Policia Local.

L'ajuntament ha publicat un ban municipal on informa del tancament, i recorda que l'incompliment d'aquesta restricció pot comportar sancions. Aquest dijous la Generalitat ha determinat que el perill d'incendi forestal a la zona és entre moderat i alt.