Denunciats un pescador i un restaurant de Palamós per compra venda il·legal de peix de roca

S'han comissat sis fusells de pesca submarina i vuit quilos i mig de peix

Un pescador recreatiu i un restaurant de Palamós (Baix Empordà) han estat denunciats pels Mossos per compra venda il·legal de peix de roca. Els fets van tenir lloc el dia 9 de juny en aquesta localitat. El pescador és un home de 44 anys de nacionalitat espanyola i veí de Calonge. Ell i el propietari del restaurant van ser denunciats per diferents infraccions de la Llei de pesca i acció marítimes. En concret se'ls acusa de pescar més quantitat de peix de l’establerta, no marcar la posició amb boies de senyalització i vendre les captures en establiments de restauració. A l'home li van comissar sis fusells de pesca submarina i vuit quilos i mig de peix.
A principis d’aquest mes agents de la Unitat Regional de Medi Ambient van ser informats que un pescador subaquàtic recreatiu estaria venent peix de roca de manera il·legal. Es va establir un dispositiu de control i investigació que va donar fruits el 9 de juny, quan es va detectar dues persones entregant peix de roca pescat amb embarcació recreativa a un restaurant de Palamós.

Aquell mateix matí els agents van observar com un home i una dona baixaven d’una embarcació al Port d’Aro de la població de Platja d’Aro i introduïen diverses captures de peix dins d’un turisme per dirigir-se cap a Palamós.

Un cop al municipi, els agents van veure com la dona baixava del vehicle amb una bossa de vímet penjada a l’espatlla i una bossa blava al seu interior i es dirigia cap al barri vell. Un cop allí va entrar per la porta de la cuina d’un restaurant i al cap d’uns minuts en va sortir amb la bossa buida, segons el relat policial.

Els Mossos van aturar i identificar la dona i després van accedir a la cuina de l’establiment. Un cop dins van observar que hi havia cinc peixos sobre una bàscula que marcava uns sis quilos de peix fresc, concretament dos cap roigs, dos déntols i un mero. Tots presentaven ferides mortals causades per un arpó de pesca submarina.

Tant el treballador com el responsable del restaurant no van poder acreditar cap factura o etiqueta legal de procedència del peix.

Acte seguit els Mossos van identificar el conductor del turisme, que era el pescador recreatiu. Un cop escorcollat el vehicle, els agents van localitzar al maleter dues fundes amb sis fusells de pesca submarina i una nevera, que contenia gel i un déntol de dos quilos i mig de pes.

Els Mossos van aixecar acta per reflectir la transacció, van comissar tot el material del pescador i els vuit quilos i mig de peix van ser entregats a beneficència. El dispositiu continua obert i no es descarten més denúncies.