L'acusat d'abusar d'una nena de 10 anys a Arbúcies: ''La vaig besar i tocar els pits''

La fiscal demana 5 anys i mig de presó i la defensa 1 any i 3 mesos

L'acusat d'agredir sexualment una nena de 10 anys a Arbúcies (Selva) el 2 de novembre del 2015 ha reconegut que li va fer petons i li va tocar els pits. Segons ha explicat al judici, que s'ha fet aquest dimarts a l'Audiència de Girona, la víctima era veïna seva i l'anava a veure sovint a casa.

Aquella tarda va entrar a la seva habitació i es va estirar al llit. "Hi va haver una mirada que em va portar a fer això", ha assegurat. El processat ha negat, però, que li posés el dit a la zona de l'anus i que l'amenacés per evitar que el denunciés, tal i com sosté la fiscalia.

La fiscal demana 5 anys i 6 mesos de presó pels delictes d'agressió sexual i amenaces amb una atenuant de reparació del dany, perquè l'acusat ha consignat 1.600 euros per fer front a la indemnització. La defensa, en canvi, considera que és un abús sexual i sol·licita una condemna d'1 any i 3 mesos de presó, el temps que l'acusat ja ha estat en presó preventiva.

Versió de l'acusació

Segons sosté la fiscalia, el 2 de novembre cap a les sis de la tarda, el processat es va trobar amb la nena de 10 anys, que era veïna seva. Amb l'excusa de donar-li xocolata, la va convèncer perquè entrés a casa d'ell.

Un cop dins el pis, la va tancar a l'habitació i la va empènyer sobre el llit. "Es va abraonar sobre d'ella i li va començar a tocar els pits i a fer-li petons a la boca, alhora que intentava abaixar-li els pantalons", relata la fiscal, que sosté que el processat buscava "satisfer els seus desitjos lúbrics vencent, amb la força física, qualsevol intent d'oposició" de la nena. Segons l'acusació, el processat li va arribar a posar el dit a la zona de l'anus.

No va parar fins que va sentir sorolls a fora, quan el seu company de pis va tornar a casa. "Abans que la menor abandonés l'habitació, li va manifestar que si ho explicava a la seva família la picaria i la mataria", recull l'escrit de la fiscalia, que afegeix que la va amenaçar amb fer-li més mal si explicava el què havia passat.

Inicialment, la fiscalia l'acusava d'un delicte d'agressió sexual a menor de 16 anys i demanava una pena de 12 anys de presó i 10 anys de llibertat vigilada. Al final del judici, la fiscal ha modificat la petició. Sol·licita ara 5 anys i 6 mesos de presó. Els 5 anys (amb 5 anys de llibertat vigilada i 6 de prohibició d'apropament a la víctima) són pel delicte d'agressió sexual però també demana mig any més de condemna per un delicte d'amenaces. L'acusació pública li aplica una atenuant de reparació del dany perquè ja ha pagat 1.600 euros de la indemnització que demana, que és de 3.000 euros.

Una mirada

L'acusat ha explicat al judici que tenia bona relació amb la nena i amb la seva família. De fet, sovint les filles li pujaven menjar a casa o ell anava al seu pis a compartir àpats. Segons ha relatat, aquella tarda estava a la seva habitació quan la menor va arribar i es va estirar al seu llit. Aleshores, assegura que hi va haver "una mirada" que el va portar a fer "això". El processat, que actualment té 20 anys, reconeix que sabia que la veïna tenia "10 o 11 anys".

Segons ha admès, primer li va fer un petó als llavis i, després, li va tocar els pits. L'acusat afirma que va ser per sobre de la roba i nega que li tragués cap peça o que li posés el dit a l'anus. També ha assegurat que no la va amenaçar amb cap moment. El processat afirma que la nena no va cridar ni demanar auxili en cap moment i que ella mateixa va marxar de l'habitació. "Per a res em va dir que parés", ha afegit.

També ha declarat al judici el company de pis de l'acusat. Afirma que la víctimes i les seves dues germanes petites van anar un primer cop a casa seva per veure si hi havia el processat. La segona vegada va tornar la víctima sola. No li va semblar estrany perquè tenien relació i la va deixar passar. Llavors, ell va marxar a comprar. "Vaig estar fora 15 o 20 minuts, quan vaig tornar ella sortia i no vaig entendre per què havia estat tanta estona allà", ha dit.

La nena no ha assistit al judici i han llegit la seva declaració. L'equip de psicòlegs del programa d'assessorament tècnic penal han exposat que no van detectar que la nena volgués perjudicar l'acusat. "No tenia cap intenció de fer-li mal, de fet referia que abans tenien una bona relació", indiquen. Segons el seu criteri, el relat de la nena no té cap indici de "simulació i invenció".

L'advocat de la defensa, Josep Maria Pino, demana 1 any i 3 mesos de presó per abús sexual. A banda de la circumstància atenuant de reparació del dany, també n'aprecia una de confessió perquè ressalta que, des del primer moment, ha reconegut que li va fer petons i tocaments.

El cas ja va arribar a judici el febrer passat però es va suspendre. Aleshores, l'acusat va arribar emmanillat perquè estava en presó preventiva des del 7 novembre del 2015. Després de suspendre el judici, l'Audiència el va deixar en llibertat. El judici ha quedat vist per a sentència.