ERC de Blanes manté la negativa de regularitzar l'ampliació dels càmpings amb el nou POUM

La formació defensa una aprovació immediata del nou planejament

En un comunicat, ERC de Blanes defensa que l'aprovació del POUM s'hauria de dur en el ple d'aquest juny, tot dient que és una "necessitat que el govern entén i comparteix". El nou planejament, però, no pot fer referència a la polèmica regularització dels càmpings.

Els republicans asseguren que seguiran treballant per buscar la millor solució per al municipi i reconeixen la "voluntat dialogant" dels propietaris dels càmpings afectats. Posen l'exemple de la col·laboració que han mostrat per "garantir l'accés públic de la ciutadania a les platges i intervenir decididament en un pla de protecció i de gestió sostenible del Delta del Tordera des del punt de vista mediambiental”.

En referència als diferents posicionaments a dins de l'equip de govern de Blanes sobre aquesta problemàtica, la formació destaca que "s’hagi respectat el pacte de govern segons el qual, davant la manca de consens, l'assemblea d’ERC tindria la darrera decisió sobre el cas". A partir d'aquí, i segons l'acord signat, estan convençuts que "el govern impulsarà les accions corresponents al Delta del Tordera per aconseguir accessos públics a la platja”.

A disposició dels afectats

A l'espera de la resolució definitiva per part d’Urbanisme sobre el cas, ERC de Blanes es posa a disposició de totes les parts implicades i fer d’enllaç amb la Delegació de Treball. Per exemple, els republicans ja avancen que demanaran a Treball que "implementi el Pla de Formació que millor s'ajusti als treballadors afectats per la possible resolució d’Urbanisme".

Durant l'última comissió d'Urbanisme a principis de mes es va decidir tombar l'ampliació del càmping Bella Terra de Blanes que està en funcionament des del 2003. Els motius eren que no complia amb l'antic planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent a aquest municipi en compliment de dues sentències, el qual no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera que és on té els terrenys. A més a més, es va considerar que no complia amb el reglament segons el qual a les zones amb major risc d'inundació no hi poden haver càmpings. D'altra banda, Urbanisme també va denunciar que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s'estan utilitzant. De fet, l'Ajuntament ja va decidir fa unes setmanes multar-los amb una sanció d'1,5 MEUR per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos. Els responsables del càmping han presentat al·legacions però el consistori no les ha admès i per tant ara només els queda recorre a la via judicial.

L'actual planejament és dels anys 80

A principis d'abril, una sentència del Tribunal Suprem anul·lava definitivament el POUM de Blanes, del 2010. Ja hi havia una sentència en la mateixa línia del TSJC de març de 2015, que tant l'ajuntament com la Generalitat havien recorregut. Des de llavors, el municipi es regeix pel planejament del 1981 a l'espera del nou POUM, que de moment està encallat per falta d'acord.

En el ple d'abril es va ajornar la votació de l'aprovació inicial del planejament perquè totes les forces a l'oposició hi estaven en contra així com ERC, que governa juntament amb el PSC i CiU. Aquests dos últims defensaven el nou POUM. De moment, però, no han aconseguit prou suports malgrat mantenir vàries reunions amb tos els grups per acostar posicions. El text incloïa legalitzar les ampliacions que alguns càmpings havien fet fa 20 anys al marge de la normativa.