Xalaro, l'opció de turisme familiar al costat del mar

Descobreix la nostra proposta per a dos dies en família plens de diversió i relax

Una de les millors èpoques de l'any per realitzar activitats a l'aire lliure són els dies abans de l'inici oficial de l'estiu. La temperatura és agradable, enrere queden els xàfecs de primavera i el dia s'allarga fins ben passades les nou del vespre. A més d'acabar-se la primavera, també s'acaba el curs escolar i, mentre alguns ja són fora de l'escola, altres es troben en aquell impàs de dies laxes i horari intensiu. Davant aquesta previsió, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va idear el 2014 un nou festival, el Xalaro, consistent en una àmplia mostra d'espectacles i turisme familiar.

Enguany assoleix la quarta edició que se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de juny. Comptarà amb un total de 17 artistes que es reparteixen pels diversos escenaris ubicats pels carrers del municipi i amb nom de mol·lusc o altra fauna marítima: Cavallet, Cranc, Pop, Estrella, Medusa i Peixet són els seus noms. Escollir què veure pot resultar complicat entre tanta oferta així que t'hem programat dos dies on es combinarà màgia, música i activitats acompanyat de gastronomia i un lloc per fer nit.

Dissabte

No és necessari matinar per por de perdre's l'inici del festival. Xalaro dóna inici a les cinc de la tarda i ho fa de manera ben especial; amb una rua pel Passeig Marítim a càrrec de la companyia Centre de Titelles de Lleida que discorrerà pel costat de la platja amb un elefant de més de dos metres d'alçada. Podeu aprofitar per buscar-lo o bé, menjar un gelat en una terrassa i esperar que passi pel vostre costat. Seguidament, es pot resseguir el passeig en direcció nord fins topar amb l'escenari del Peixet, on s'hi haurà instal·lat un seguit de jocs fets de fusta i que fan bandera de l'esperit casteller. Allà els més menuts podran construir pilars amb habilitat i equilibri o bé entretenir-se durant hores amb altres joguines fetes d'aquest material.

Tanta activitat de ben segur els ha excitat i atorgat la dosi d'adrenalina ideal per a veure l'espectacle musical ''Riallades'' que té lloc a l'escenari del Cavallet a les sis de la tarda. Cançons, titelles i dansa es combinen en aquest espectacle que compta amb 8 músics damunt de l'escenari.

Tanta xerinola els pot haver deixat una mica cansats i als pares amb el cap una mica com un timbal. Moment doncs de canviar de terç i desplaçar-se a dos quarts de vuit fins l'escenari de l'Estrella, on la companyia La Tal representarà el seu espectacle d'humor sense paraules.

Al finalitzar aquest espectacle seria bon moment per cercar un restaurant, sopar i agafar forces per la resta de la jornada. Platja d'Aro té una àmplia oferta gastronòmica i és possible gaudir de tot tipus de cuina, des de mediterrània a clàssica, passant per l'oriental. Amb tot, coincideix que la gran majoria de locals de restauració es troben concentrats a prop dels escenaris de Xalaro, així que no és necessari desplaçar-se gaire lluny ni cal agafar el cotxe.

Finalitzat el sopar és hora de quedar bocabadat. De ben segur recordes les típiques boles de vidre amb un paisatge en miniatura al seu interior que si les sacseges sembla que neva. Què tal entrar per una vegada dins d'una d'elles i formar part del paisatge? La companyia Efímer ha instal·lat una immensa cúpula de vuit metres a l'espai d'El Cranc on s'està a punt de desfermar una gran tempesta de confeti de colors. Poseu-vos les ulleres que us donaran, entreu a dins i deixeu-vos meravellar per aquest festival de llum i color.

No es pot anar a Platja d'Aro sense passar-se per algun local d'oci nocturn. Les discoteques abunden en aquest municipi del Baix Empordà però, malauradament, no es permet l'entrada als menors d'edat. Això no és problema, fins les onze de la nit s'ha instal·lat una discoteca silenciosa a l'escenari d'El Cranc. Allà als més menuts rebran uns auriculars per a escoltar la música mentre, els pares, només escoltaran com s'ho passen bé.

Diumenge

No hi ha millor manera per començar el dia que amb un espectacle de descobriment al matí. Planeta Ka és un indret ubicat a l'espai de La Medusa on els menuts trobaran un curiós territori muntanyós amb coves, cràters i racons sorprenents que podran explorar per si mateixos. Aquest és un espectacle que cal reserva prèvia trucant a l'Oficina de Turisme (972 817 179).

Seguidament, hora de trepitjar una mica de sorra. Les famílies tenen oportunitat de gaudir de la platja i el mediterrani fins la tarda, moment en que es reprenen els espectacles. El primer que recomanem és "Ni cap ni peus" (17h) a l'escenari del Cavallet de Mar de la companyia Circ Vermut. Una barreja d'humor i acrobàcies es combinen en aquesta performance que n'hi ha per llogar-hi cadires (ja entendreu perquè).

Per acabar l'edició del Xalaro l'organització ha decidit rematar-ho amb un concert a càrrec de l'Orquestra Fireluche (19h) a l'Escenari d'El Cranc. Tanmateix, camí de l'escenari, us podeu topar amb la màgia de Fèlix Brunet, un il·lusionista carregat d'humor i números sorprenents que realitzarà al llarg del Passeig Marítim a partir de les sis de la tarda.