Grifols compra Aigües de Vilajuïga amb el compromís de mantenir l'empresa

El negoci, fundat l'any 1904, va tancar portes a l'abril

La multinacional farmacèutica Grifols ha comprat Aigües de Vilajuïga amb el compromís de mantenir el negoci, amb més de cent anys d'història. L'empresa va tancar portes el passat mes d'abril deixant el municipi 'orfe' d'una aigua amb gas embotellada molt popular no només a les comarques gironines sinó arreu del país. Fonts de Grifols han confirmat que no es tracta d'una adquisició estratègica sinó d'una compra "compromesa" amb una empresa centenària. La companyia compta amb una divisió dedicada a l'embotellat de solucions farmacèutiques que, segons han explicat, serà una de les eines que utilitzaran per reprendre el negoci. Tot i que no han concretat terminis, preveuen elaborar properament un pla per posar al dia les instal·lacions
 
Aigües de Vilajuïga es va fundar l'any 1904 de la mà de sis famílies empordaneses després que l'aigua procedent de la deu que neix al peu de la Serra de Verdera i el massís de Cap de Creus rebés la declaració de minero-medicinal i d'utilitat pública. Des d'aleshores i de manera ininterrompuda havien embotellat i distribuït l'aigua amb gas arreu. La seva qualitat sempre ha estat àmpliament reconeguda. El propi pintor Salvador Dalí assegurava que era la seva aigua preferida i l'any 1929 va rebre un premi d'honor a l'Exposició Universal de Barcelona.

El negoci va tancar portes el passat mes d'abril. Aleshores, l'alcaldessa del municipi, Joana Cobo, va assegurar que era una mala notícia per Vilajuïga però també per a la resta del país. Per això, va dir que esperava que alguna altra empresa volgués comprar-la i mantenir-la.

Ara, la multinacional Grifols ha anunciat que prendrà el relleu. La companyia l'ha comprat en un acte de "compromís" amb una empresa centenària. L'objectiu és, segons han explicat fonts de l'empresa, mantenir el negoci tot i que preveuen elaborar un pla per posar les instal·lacions al dia. Això sí, afirmen, mantenint la seva essència.
 
"Estem molt contents"

Així mateix ho ha confirmat Cobo, que ha explicat que aquest mateix dimarts s'han reunit amb responsables de la multinacional. "Ens han dit que al setembre tenen previst entregar un projecte que mantindrà el negoci però amb les instal·lacions modernitzades. Estem molt contents", ha assegurat. De fet, segons l'alcaldessa, durant aquests mesos el consistori ha tingut contactes amb altres empreses interessades a adquirir-la. "Nosaltres els hem facilitat sempre tota la informació i els hem posat en contacte amb els anteriors propietaris però més no podíem fer", ha remarcat.

Grifols està especialitzada en el sector farmacèutic i hospitalari i compta amb la divisió 'Bioscience' (dedicada a la biociència). En aquest àmbit, treballen en l'embotellat de medicaments. Des de la multinacional asseguren que aquest perfil pot ser molt útil en l'objectiu de "reflotar" el negoci.