L'AMPA de l'escola bressol La Plantera de Blanes acusa la direcció de ''mala gestió''

El grup d'ERC defensa la municipalització del servei

L'AMPA de l'escola bressol La Plantera de Blanes (Selva) vol que l'ajuntament actuï davant el que consideren una mala gestió de l'actual directora del centre. Divendres passat van mantenir una reunió de dues hores amb representants de l'empresa CLECE, treballadors del centre, l'alcalde i el regidor d'Educació. Des del consistori, se'ls va oferir crear una taula de treball que es reuneixi setmanalment fins que s'acabi el curs.

Els pares, però, ho veuen del tot insuficient i reclamen un seguit de mesures. Les han recollit en un document que han entrat a registre a l'Ajuntament.
En primer lloc, volen que l'actual directora deixi de tenir responsabilitats. Aquesta persona, que actualment està de baixa laboral, es troba dins el personal laboral a subrogar en el moment en què hi hagi un nou concurs per adjudicar el servei. És per això que es temen que el proper curs continuï dirigint el centre "com si no hagués passat res" mentre "el problema de fons continua latent". A més a més, asseguren que amb l'arribada de la nova directora que la substitueix "el clima ha millorat molt" i que "ha tornat l'harmonia al centre".

També volen que es canviï la coordinadora del contracte de gestió i direcció, per "no haver fet res malgrat les queixes" relacionades amb la direcció i la gestió del servei. Consideren que la coordinadora de l'escola bressol ha demostrat "no estar a l'alçada" de la situació.

Problemes d'organització i decisions unilaterals

Entre les principals queixes, hi ha la mala gestió i planificació d'activitats com ara excursions -posen l'exemple d'una sortida anunciada dos dies abans que es fes - i un horari de comunicació amb els pares que només s'ofereix dins l'horari escolar –de 9.30h a 10.30h tots els dies o dimecres de 15h a 17h amb previ avís- i que "dificulta" a les famílies poder parlar amb la direcció. "Si portem els nostres fills a l'escola bressol no és per què a mig matí tinguem disponibilitat de fer gestions", afirmen a la carta. També es queixen que porten anys reclamant uns tendals al pati que solucioni la falta d'ombra i que no se'ls ha escoltat.

I entre les reclamacions, demanen que es faci una auditoria interna per detectar possibles irregularitats en la constitució del Consell Escolar, que és qui supervisa i avalua el desenvolupament de la programació, així com les seves posteriors actuacions. Mantenen que quan es van elegir els membres del consell no es va fer correctament, perquè no es va avisar cap família per representar els pares en la mesa electoral, i que aquest òrgan només s'hauria reunit un cop, en la constitució. "Totes les decisions importants ja s'han pres de forma unilateral des de la direcció, sense tenir en compte la resta d'actors de la comunitat educativa", afirmen a la carta.

Sancions contra l'empresa

Els pares també han demanat que la Intervenció Municipal actuï com a òrgan fiscalitzador del servei i que executi el règim sancionador que figura al contracte contra l'empresa CLECE per "no responsabilitzar-se del bon tracte als usuaris per part del seu personal". També reclamen que es prenguin mesures disciplinàries contra la directora i que se la desvinculi de la direcció.

Pel que fa a la nova licitació del servei que es farà en els pròxims mesos, volen que es modifiquin els criteris de solvència tècnica i solvència professional per tal que puguin haver més empreses aspirants. També volen que el nou contracte incorpori clàusules socials per "protegir" les educadores del centre, de qui diuen, són l'"únic" motiu pel qual mantenen escolaritzats els seu fills. "Tenen l'excel·lència en totes les seves vessants, professional i humana", afirmen.

RRC vol que es municipalitzi el servei

ERC, al govern juntament amb el PSC i CiU, considera que l'empresa "no ha aportat cap solució ni explicació raonable" que contribueixi a resoldre el conflicte i, per tant, defensen que ha arribat el moment d'"accelerar la municipalització de les escoles bressol" ara que finalitza l'actual concurs. Així ho manifesta en un comunicat el seu regidor, Albert Sanz, que recorda que ja ho duien en el programa electoral dels últims comicis.

D'altra banda, critiquen que la plica actual deixa en mans de l'empresa les accions disciplinàries, un fet que "impedeix" que la feina de "control i gestió de la regidora acabi donant fruits en forma de decisions. Finalment, es posa al costat de les famílies i treballadors i reivindica que cal una "gestió pública de qualitat" del servei.