S'enlaira al Prat el primer vol de Norwegian als Estats Units per 149 euros

L'aerolínia escandinava oferirà 255.000 places durant el primer any

El primer Boeing 787 Dreamliner de la companyia Norwegian s'ha enlairat aquest dilluns a dos quarts de tres del migdia des de l'Aeroport del Prat per cobrir la primera ruta de baix cost entre la capital catalana i els Estats Units. En concret, 254 passatgers han pujat a l'avió que connecta Barcelona amb Los Angeles sense fer cap escala. Els preus dels bitllets van des dels 149 euros per trajecte amb les taxes incloses.

Amb aquest primer avió, la companyia noruega servirà tres de les seves quatre rutes entre Barcelona i els Estats Units: Los Angeles (que inicia operacions aquest dilluns), Nova York (que inicia operacions el 6 de juny) i San Francisco (inicia operacions el 7 de juny). El segon avió Dreamliner començarà a operar el 22 d'agost i permetrà el llançament de la quarta ruta de l'aerolínia: Miami.

Norwegian oferirà amb aquestes quatre rutes 255.000 places intercontinentals entre Barcelona i els Estats Units des d'aquest dilluns i fins a finals de la temporada d'hivern 2017-2018. D'aquestes, 175.000 seran en destinació a Califòrnia. De fet, segons ha explicat aquest dilluns Alfons Claver, director de Relacions Institucionals de Norwegian, "l'any passat més de 200.000 persones van viatjar entre Califòrnia i Catalunya sense vols directes, un fet que demostra que hi havia un mercat insatisfet i latent".

Claver ha ressaltat que la companyia "fa una pila de mesos" que està treballant en la posada en marxa d'aquest projecte i s'ha mostrat molt satisfet amb els nivells de venda de bitllets, ja que, segons ha dit, "en els primers deu dies d'operacions més de 5.000 passatgers volaran amb Norwegian des de o cap als Estats Units". "Aquesta és una dada prou eloqüent que demostra que hi havia d'haver connexions directes, de qualitat i de baix cost cap als Estats Units", ha expressat Claver.

El cap de Relacions Institucionals de la companyia ha lamentat que Barcelona "patia una anomalia a nivell de connexions aèries internacionals", ja que "és una ciutat de nivell internacional que està dins del circuit de ciutats globals". En aquest sentit, Claver ha celebrat que "el nivell aeroportuari de Barcelona s'està posant al dia força ràpid i companyies com Norwegian hi estem contribuint".

Satisfacció entre els passatgers del primer vol de Norwegian a Los Angeles

Els passatgers que aquest dilluns feien cua per embarcar una maleta abans de volar a Los Angeles es mostraven satisfets amb l'opció de poder viatjar directament als Estats Units sense haver de fer cap escala. És el cas de la Maria Victoria Torres que ha decidit agafar el vol per anar a veure la seva filla que viu a Los Angeles. "Tenia moltes ganes que posessin aquesta opció perquè per una persona gran i que no ha viatjat gaire fer un vol amb escales costa molt", ha explicat Torres.

En el mateix sentit s'explicava en Joan, que ha assegurat que ha decidit comprar el bitllet a Los Angeles perquè el vol era directe: "per mi això és molt important, ho valoro molt". "Fa una mica de cosa, espero que l'avió no es perdi i que arribem", ha matisat. De la seva banda, en Romel Pesignan ha agafat el vol per tornar a casa seva, a Los Angeles. "No sabia que aquesta era el primer vol directe que es feia a Los Angeles, però està molt bé formar-ne part", ha expressat. També l'Angelina Lee tornava a casa seva als Estats Units amb el nou vol de Norwegian: "aquesta és la millor opció perquè el vol és curt i, a més, el preu és més que raonable".

"El coll d'ampolla no està a Espanya sinó a l'altre cantó"

Preguntat sobre els requisits que necessita una companyia per operar vols directes transoceànics, Claver ha assegurat que l'estat espanyol "té una postura molt liberal en relació als convenis bilaterals" i ha matisat que "en els convenis bilaterals no només depèn d'Espanya, sinó que hi ha d'haver l'altra part que col·labori i aquí és on hi ha el coll d'ampolla". De fet, el responsable de Relacions Institucionals de Norwegian ha dit que "la prova" que l'estat espanyol té una postura liberal és que "aquest avió és de pavelló noruec, som una companyia noruega i volarem d'Espanya als Estats Units sense cap impediment".

Primera aerolínia en creixement a l'aeroport del Prat

Amb aquestes noves rutes, l'aerolínia escandinava és la que més creix a l'aeroport de Barcelona-El Prat i passarà de cinc a nou avions amb base a la instal·lació catalana. A més, aquest 2017 Norwegian doblarà el nombre de treballadors a Barcelona i passarà de 355 a gairebé 800 professionals que donaran servei a l'aerolínia des de la capital catalana. Aquest creixement es donarà tant entre el personal d'oficines, com en tripulacions i assistents en terra.

Norwegian és la quarta aerolínia en volum de passatgers des de l'aeroport de Barcelona-El Prat i va transportar 1,54 milions de persones el 2016, segons les dades facilitades per l'empresa. La companyia escandinava ofereix 27 rutes des de Barcelona: quatre domèstiques, 18 europees, una al Pròxim Orient i quatre als Estats Units.