L'Empordà, escenari de la nova pel·lícula de Jaime Rosales

Hi apareixen Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marina Paredes

L'Empordà ha estat escenari del rodatge de 'Petra', l'últim film dirigit pel barceloní Jaime Rosales (Premi Nacional de Cultura 2015), protagonitzat per Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marina Paredes. Durant dos setmanes, l'equip ha estat a diferents localitzacions de Forallac, Llafranc, Sant Sadurní de l'Heura, la Bisbal d'Empordà i Peralada. Des de la productora asseguren que el rodatge ha deixat un impacte econòmic a la zona de 30.000 euros i que, a més, s'ha comptat amb la participació de 40 figurants dels diferents pobles. 'Petra' és una coproducció espanyola, francesa i danesa i està previst que s'estreni el 2018. La història gira al voltant de Petra (Bárbara Lennie) que, després de la mort de la seva mare, comença a buscar el seu pare, del qual li han amagat la identitat durant tota la vida. Tots els camins semblen conduir-la a un home poderós i despietat. El destí portarà la protagonista fins al límit de la seva força interior.
 
La pel·lícula s'ha rodat durant set setmanes entre Catalunya i Madrid, combinant els paisatges urbans de Madrid amb els de la Sierra Norte madrilenya i l'Empordà. A Catalunya, l'equip s'hi ha estat aquestes darreres dues setmanes. Els escenaris escollit per a la gravació han estat el cementiri de Sant Sadurní de l'Heura, el Far de Sant Sebastià de Llafranc (Palafrugell), l'exterior d'una casa particular a Fitor (Forallac), l'Hotel Castell d'Empordà de la Bisbal i l'interior d'una casa particular a Peralada, a l'Alt Empordà.

La productora del film va establir contacte amb l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura l'any passat. Aquest consistori és membre de la xarxa d'oficines d'atenció a rodatges de la Catalunya Film Comission i, per tant, s'ha ajudat la productora a buscar localitzacions al Baix Empordà i a posar facilitat als equips per poder fer-hi el rodatge. Aquest municipi ja va acollir anteriorment el rodatge de la pel·lícula 'Ocho apellidos catalanes' que es va rodar als carrers i plaça de Monells.

Jaime Rosales, reconegut amb el Premi Nacional de Cultura 2015, ha escollit com a protagonistes tres actors reconeguts del panorama estatal: Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl i Marina Paredes. La història gira al voltant de Petra, que perd la mare i inicia una recerca del pare, del qual mai ha conegut la identitat.

El director català compta al seu equip amb nous col·laboradors, entre els quals els guionistes Clara Roquet ('10.000 kms') i Michel Gaztambide ('No habrá paz para los malvados') o el músic danès Kristian Eidnes Andersen ('Nymphomaniac', 'Solo Dios perdona', 'Ida') com a responsable de la banda sonora de la pel·lícula.