Olot destina 325.000 euros per a millorar diversos carrers

Les obres es faran a diferents punts de la ciutati acabaran a l'agost

L'Ajuntament d'Olot destinarà 325.000 euros al pla anual de millora de voreres i asfaltatge de carrers, el que representa un 10% més que l'any anterior. Els treballs afectaran a una dotzena de carrers de diferents punts de la ciutat i està previst que durin dos mesos i mig.

El regidor de Mobilitat, Josep Gelis, ha explicat que l'adjudicació es farà aquest dijous per junta de govern i que s'ha volgut evitar que coincideixin amb l'inici dels treballs al nou firal, l'obra més important d'aquesta legislatura, que permetrà reformar el cèntric passeig d'en Blay. D'aquesta manera, les millores a carrers acabaran la tercera setmana del mes d'agost mentre que els treballs al Firal han de començar després de les Festes del Tura. Entre les obres previstes al pla, destaca l'eixamplament de la vorera del carrer de la Verge de Fàtima.

El pla també inclou la construcció d'un tram de cent metres de carril bici al final del carrer Pou del Glaç que connectà amb el carret Notari Closells. El regidor de Mobilitat, Josep Gelis, ha explicat que actualment la ciutat té uns 10 quilòmetres de carril bici i que l'objectiu és que a llarg termini hi hagi construïda una "corona" que permeti donar la volta a la ciutat "amb plena" seguretat utilitzant aquest transport.

Canvis de circulació

A partir de dilluns vinent, començaran els treballs de millora de la cruïlla que hi ha entre el passeig dels Desemparats i els carrers Marià Jolis Pellicer i Pou de Glaç. Aquests treballs són unes obres al marge del pla de millora de voreres i asfaltatge. En el moment en què comencin les obres, la circulació de vehicles quedarà restringida a carrer Marià Jolis Pellicer des de la cruïlla amb el carrer de Sant Josep de Calassanç fins a la rotonda amb el carrer Pou del Glaç.

Per facilitar la mobilitat, el sentit de circulació dels carrers Sant Josep de Calassanç i Alcalde Lluís Casademont s'invertirà. A més a més, els veïns del passeig dels Desemparats podran accedir-hi a través de la Ronda Montolivet i el camí sobre el mas Els Closells. Els vehicles de més de 3,5 tones no podran accedir-hi.

Aquest conjunt d'actuacions tenen una durada d'uns dos mesos i mig i està previst que finalitzin la tercera setmana d'agost. Segons el regidor, s'ha volgut evitar que aquests treballs coincideixen amb les obres del nou Firal. La setmana passada es va aprovar per ple el projecte executiu de l'obra com les contribucions dels veïns. Les obres al mateix passeig d'en Blay començaran després de les Festes del Tura que es fa la segona setmana de setembre.