Figueres evitarà l'obertura de la nova presó si Govern i Estat no construeixen els accessos per carretera

Santi Vila ha dit que posarà traves a la concessió de la llicència d'activitats

Santi Vila lamenta que Figueres 's'hagi portat molt bé' accedint a acollir la presó -un espai que sempre sol ser polèmic i que la majoria de poblacions rebutgen- i, en canvi, quan és el torn de tenir les millores en infraestructures promeses des del 2005 entorn al Puig de les Basses no les tenen. L'alcalde recorda que la presó té capacitat per a uns 800 reclusos que han de fer trasllats constants a jutjats o a l'Audiència i, a més, també hi ha trànsit habitual de càrrega i descàrrega d'aliments o dels mateixos treballadors.

Per aquest motiu, ha criticat que el Puig de les Basses pugui entrar en funcionament sense accessos per carretera definits. Santi Vila ha recordat que hi ha compromisos tant per part del Govern amb la construcció de l'accés sud que ve des del centre de Figueres com del Ministeri de Foment amb l'accés nord des de l'autopista AP-7 i la carretera N-II. 'Tant el PTOP com Foment han fallat estrepitosament', ha criticat Vila.

L'alcalde assegura que la construcció dels accessos és una 'qüestió vital' i exigeix que es doni resposta als compromisos del 2005. Unes promeses que Vila cada vegada veu més lluny de complir-se perquè Foment encara no s'ha definit sobre el traçat de la futura A-2 i A-26. 'Hi havia sis opcions i al final no s'han quedat amb cap. Això vol dir tornar a començar i allargar les coses més en el temps', ha criticat Santi Vila.

Vila també ha adreçat paraules dures contra el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) Joaquim Nadal. L'alcalde ha recordat que cada vegada que li han preguntat sobre l'estat de les obres ha assegurat que era una qüestió 'imminent'. 'No ha complert', ha lamentat Vila.

Per aquest motiu, Santi Vila s'ha decidit a utilitzar totes les eines a mà de l'Ajuntament. El consistori ha amenaçat amb posar traves a l'hora de concedir la llicència d'activitats quan el Puig de les Basses estigui enllestit i pugui entrar en funcionament. 'Sense llicència, no podrien obrir legalment', ha conclòs Vila.