Jutgen un veí de Vilallonga de Ter acusat de violar la filla de 13 anys

S'enfronta a una possible pena de 10 anys de presó

El cas que aquest dimecres ha arribat a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta a l'estiu del 2014. Segons la fiscalia i l'acusació particular, un vespre que l'acusat i la víctima eren a casa, l'home es va asseure al costat de la nena al sofà i li va proposar mantenir relacions sexuals. Les acusacions sostenen que el processat li va dir que no ho podia fer amb la seva mare perquè estava malalta i, a canvi, li va oferir a la menor comprar-li un telèfon mòbil.

La nena s'hi va negar. Tot i això, relaten les acusacions, l'home li va començar a fer tocaments per sobre de la roba als pits i a la vagina. "Acte seguit, la va petonejar al coll i als pits mentre li treia la roba", descriuen. Després, la va portar fins a la seva habitació i ell també es va despullar.

La menor s'hi va oposar una vegada més dient-li que la "deixés en pau" però el pare va fer cas omís a la súplica i la va violar. Les acusacions assenyalen que la nena no va oposar resistència perquè es tractava del seu pare i pel "respecte" que tenia cap al seu progenitor.

Per això, demanen que el condemnin a 10 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració prevalent-se de la relació de parentiu. Les acusacions també demanen que no es pugui apropar a la víctima durant 18 anys i que li privin la titularitat de la pàtria potestat. En matèria de responsabilitat civil, sol·liciten que indemnitzi la menor amb 10.000 euros.

Venjança per un càstig

L'acusat ho nega i assegura que la seva filla el va denunciar per venjança. L'home, que només ha respost a les preguntes del seu advocat, Jordi Colomer, ha assegurat que aquell estiu va tenir un enfrontament fort amb la nena quan va arribar a casa de treballar i va veure que havia passat la tarda a l'ordinador i no havia fet les tasques domèstiques que li pertocaven.

L'acusat ha negat que violés la nena o li fes mai cap tocament. També ha dit que no li va prometre regals a canvi de sexe. L'home també ha relatat que tenia molt mala relació amb la seva dona, que l'havia amenaçat amb el divorci.

Tampoc ha reconegut una gravació d'àudio aportada a la causa en la que, suposadament, reconeix els abusos. Colomer ha demanat la nul·litat de la prova perquè no es va aportar en el format original i sosté que l'han pogut manipular.

A més, tant l'acusat com el lletrat han explicat que, per aquelles mateixes dates, la nena va interposar una denúncia contra un altre menor al que acusava de violació. Segons ressalta l'advocat, la causa instruïda a menors es va arxivar perquè es va demostrar que les relacions havien estat consentides.

El judici ha quedat vist per a sentència.