L'ERAM millorarà l'equipament tècnic i la formació dels alumnes de fotografia

L'acord permetrà digitalitzar diversos fons d'imatges de l'INSPAI

La Diputació i l'ERAM han rubricat aquest dimarts el matí un acord a través del qual milloraran el material del centre i la formació dels seus alumnes. El conveni contempla que l'ens els cedirà l'equipament fotogràfic necessari per crear el laboratori de fotografia i que s'afegirà al que ja té l'escola. Per la seva banda, els alumnes del centre s'encarregaran de digitalitzar alguns dels fons fotogràfics de l'INSPAI, amb la càmera Phase One 645 D, amb la qual es poden aconseguir imatges de gran qualitat.

Els estudiants realitzaran aquesta tasca seguint el programa elaborat pel Servei de Reproducció i Tractament Digital de l'INSPAI, que els assessorarà i s'encarregarà del monitoratge i seguiment del treball.

Piñeira ha remarcat que la iniciativa "estimular el talent i genera oportunitats de feina". Per la seva banda, Bisbe ha explicat que la col·laboració entre ambdues parts funciona des de fa temps i que amb el nou conveni es podran fer projectes que "fins ara no es podien fer gràcies al material que s'utilitzarà per digitalitzar".

Preservar la memòria històrica

L'INSPAI, com es coneix el centre d'imatge de la Diputació, és un servei públic especialitzat en la en la recollida, tractament, conservació, difusió, formació, creació i promoció de la imatge. Entre les seves funcions, hi ha la de preservar la memòria històrica fotogràfica i audiovisual de les comarques gironines i fer-ne difusió.

L'escola adscrita la Universitat de Girona

L'escola ERAM és un centre adscrit a la Universitat de Girona que imparteix dos graus oficials amb un pla d’estudis únic: audiovisuals i multimèdia i arts escèniques, a més de diferents diplomes i cursos d’especialització.