La Generalitat treu a subhasta per 1,86 MEUR l'antic hotel Panorama

La venda pública es farà el 20 de juliol

La Generalitat ha tret a subhasta l'antic hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), la joia de la corona de totes les propietats que van deixar els germans Anlló.

El preu de sortida de l'immoble és d'1,86 milions d'euros (MEUR) i la venda pública s'ha convocat per al dia 20 de juliol. Juntament amb l'antic Panorama, el Govern també ha tret a subhasta dues propietats més procedents de l'herència intestada dels germans ganxons: l'hotel Rex II (per 529.800 euros) i una finca situada al carrer Sant Martirià (79.500 euros).

L'any 2014, el Govern va haver d'aturar el procés de subhasta del Panorama perquè es va detectar que una part de la finca tenia una doble titularitat registral. Ara, un cop esmenada la situació, s'ha pogut obrir el procés perquè aquells qui estiguin interessats en adquirir l'antic hotel (situat en un extrem de la badia) puguin presentar ofertes.

Els dos germans Anlló, Joan i Francesc, van morir l'any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència i amb múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), diverses finques, habitatges (entre els quals, un pis a Barcelona) i aparcaments.

L'herència

Els dos germans Anlló, Joan i Francesc, van morir l'any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència. La seva herència estava formada per múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a Sant Feliu de Guíxols, diverses finques, habitatges (entre els quals, un pis a Barcelona) i aparcaments.

Com estableix la llei en aquests casos, el patrimoni dels dos ganxons va passar a mans de la Generalitat per sortir a subhasta. Els diners que se n'obtinguin s'han de destinar a projectes socials o d'interès cultural.

De tot el patrimoni que havien ajuntat els dos germans, hi havia un hotel que destacava per sobre dels altres. Es tracta de l'antic Panorama, situat a una punta de la badia de Sant Feliu de Guíxols. Ara fa tres anys, però, el Govern en va haver d'aturar la subhasta arran d'un problema administratiu. En concret, es va detectar que hi havia una duplicitat registral en una petita part de la finca.

Ara, un cop resolt aquest entrebanc, la Generalitat ja ha tirat endavant la subhasta de l'antic hotel. Segons publica avui el DOGC, el Panorama surt a la venda per un preu de sortida de 1.869.000 euros. La segona taxació que se n'ha fet, doncs, n'ha elevat una mica més el valor (perquè al 2014 s'havia fixat en 1.825.000 euros).

La subhasta, el 20 de juliol

La subhasta es farà a Barcelona el proper 20 de juliol. A partir d'avui, aquells qui hi estiguin interessats ja poden concertar visites. Per participar a la subhasta, on es podran millorar les ofertes a mà alçada, cal que els licitadors dipositin abans l'import de la garantia. Una quantitat que s'ha fixat en el 5% del preu de sortida i que, en el cas del Panorama, és de 93.450 euros.

Juntament amb l'antic hotel, a la subhasta del juliol també hi haurà dos lots més procedents de l'herència intestada dels Anlló. Es tracta del també hotel Rex II ( amb un preu de sortida de 529.800 euros) i d'un habitatge situat al carrer Sant Martirià (79.500 euros).

"Tancar el procés"

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, assegura que traient el Panorama a subhasta, la Generalitat compleix el compromís que va adquirir amb l'Ajuntament respecte a l'herència intestada. "Esperem que abans de finals d'any ja s'hagi venut el llegat i es pugui reunir la Junta Distribuïdora d'Herències, per decidir a quines entitats es destinen els diners procedents de les vendes", explica Motas.

La intenció de l'Ajuntament és que allò que s'obtingui del patrimoni dels Anlló es pugui destinar a l'Asil Surís i al futur Museu Thyssen. Carles Motas admet que la venda dels diferents hotels i propietats "s'ha dilatat en excés" –ja fa quinze anys que els germans van morir- però també confia que aquest 2017 es pugui "tancar el procés" i destinar els diners del llegat "a projectes per a la ciutat".

Carles Motas considera que el preu de sortida de l'antic Panorama és "assequible", i més tenint en compte que el futur propietari hi haurà de fer "una inversió important" abans de poder reobrir-lo. Aquesta finca, a diferència de l'antic Rex II -on també s'hi poden fer habitatges- s'ha de destinar obligatòriament a usos hotelers.

Per subhasta o venda directa

Segons informa el Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda (d'on depèn la Direcció General de Patrimoni) part de l'herència intestada dels germans Anlló s'ha venut mitjançant subhasta o venda directa.

L'any 2014 van sortir a subhasta onze finques, de les quals se'n van adjudicar tres lots per subhasta: els formats pels antics hotels Rex i Les Noies, l'Hostal Montserrat i un habitatge del carrer Creu. Arran d'aquestes subhastes, a més, es van vendre directament dos hotels més (l'Avenida i el Regina) i un habitatge del carrer Guíxols.

Precisament, part d'aquest llegat ja comença a reviure. Els antics hotels Rex i Les Noies ja es van enderrocar (només se'n conserva la façana) i es convertiran en un hotel de 4 estrelles. I l'antic Regina, en un de 3 estrelles.